szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy friss felmérés kiderítette, hogy melyik iPhone-nak sikerült elnyernie a legjobban az amerikai felhasználók elismerését az előző negyedévben.

Az Apple (júniussal véget ért) harmadik pénzügyi negyedévében (ez a naptár szerinti második negyedév) a domináns iPhone-modell az iPhone XR lett az Egyesült Államokban – derítette ki a Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) felmérése. Ehhez az eredményhez arra volt szükség, hogy az említett időszakban értékesített iPhone-ok 48 százaléka iPhone XR legyen. Több ilyen modellt vásároltak az amerikaiak, mint iPhone 8 Plust és iPhone X-et együttvéve. Egyébként az iPhone XS és XS Max értékesítése is jól sikerült.

©

Ez a 48 százalékos részesedés egyébként a legnagyobb 2015 óta, amikor megjelent az iPhone 6 és iPhone 6 Plus (igaz, akkor csak elavult modellek jelentettek alternatívát). Az iPhone XR-rel viszont sikerült az Apple-nek egy versenyképes modellt létrehoznia, vonzó jellemzőkkel, pl. nagy képernyő egy közepes méretű telefonon, remek akkumulátoros üzemidő és az androidos csúcstelefonokéval összemérhető áron. Logikus választás a jóval drágább iPhone XS és XS Max, illetve a régebbi iPhone 7 és iPhone 8 modellek helyett.

A jelenlegi statisztikák fényében érdekes lesz majd látni, hogyan alakul a 2019-es iPhone-ok sorsa. Ezek a 2018-as telefonok némiképp továbbfejlesztett változatai lesznek, de egetverő újdonságokra senki nem számít. Néhány elemző már meg is előlegezte számukra, hogy a leggyengébb értékesítési eredményt fogják elérni az Apple történetében, ugyanis sokan inkább várnak ég egy évet, amikor érkezik majd az 5G-s iPhone.

A CIRP az Apple szolgáltatásait is vizsgálta.

©

Kiderült, hogy az iPhone-tulajdonosok közel fele (48 százaléka) vásárolt kiegészítő iCloud-tárhelyet, ami érthető, hiszen alapértelmezésben csupán 5 GB az ingyenes tároló. Az Apple Music is sikeres az amerikai iPhone-osok körében, 35 százalékuk vásárolt előfizetést, az Apple Podcastre pedig 30 százalékuk áldozott. A sok kritika ellenére azért az Apple Newsnak is sikerült 15 százalékos részesedést szerezni az Apple felhasználói bázisában.

Ha máskor is tudni szeretne az iPhone-os hírekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már az EU is háborog a Pfizer-szállítmányok csúszása miatt

Már az EU is háborog a Pfizer-szállítmányok csúszása miatt

Fausti dilemma előtt: nem tervezik egységesen otthagyni az egyetemet az SZFE-sek

Fausti dilemma előtt: nem tervezik egységesen otthagyni az egyetemet az SZFE-sek

Merkel politikai klónja veszi át a CDU vezetését

Merkel politikai klónja veszi át a CDU vezetését