szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Valóságos diagnosztikai laboratóriummá vált már az Apple okosórája (elsősorban az Apple Watch Series 4), azonban egy fontos, minden konkurensnél elérhető funkció jelenleg bántóan hiányzik belőle. Állítólag már ebben az évben megérkezhet az alváskövetés.

Ha igazak a 9to5Mac értesülései, akkor akár még az idén alváskövetési funkcióval bővülhet az Apple Watch. A „nagy bejelentésre” a jövő heti, az idei iPhone-okat is felvillantó rendezvényen kerülhet sor.

Kicsit ironikus, hogy az okosórák királyából, az Apple Watchból épp az alváskövetés funkció hiányzik, amely alap a fitneszkarkötőknél és az olcsóbb okosóráknál. Korábban arról volt szó, hogy ez a szolgáltatás jövőre jelenhet meg az Apple Watch 6-ban, azonban most úgy tűnik, hogy az Apple korábban lépett ennek érdekében, sőt – állítja az említett forrás – valójában új hardverre sem lesz szükség ehhez.

©

Azért az alváskövetés bonyolultabb, mint a különféle aktivitások követése, mert bár az alvás ténye felismerhető a test mozgásának hiánya, illetve helyzete alapján, azért az alvás minőségének monitorozása ennél jóval többet igényel. Űgy hírlik, hogy az Apple új Time in Bed funkciója (amelyet csak Burrito kódnéven emlegetnek) csak olyan hardvert és érzékelőket fog használni, amelyek jelenleg is megtalálhatók a legutolsó Apple Watch modellben. Az eszköz az adatokat az új Sleep appba vagy a Health iOS alkalmazásba továbbíthatja majd.

Az Apple Watch alvás közbeni viselésének egyik problémája, hogy sok felhasználó éppen éjszaka tölti fel az órát. A vállalat ezért állítólag kifejlesztett egy olyan funkciót, amely előzetesen figyelmeztet az óra töltésére, hogy azután éjszaka alvásfigyelésre lehessen használni.

Amennyiben a Burrito megjelenik a watchOS 6-ban és az idei Apple-okosórákban, akkor nagyon valószínű, hohy az Apple Watch 4-nél is használható lesz, ugyanis ez a modell hardverszempontból nem különbözik nagyon az utódjától.

Ha értesülni szeretne az Apple újításairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Trump egyelőre nem árulja el, hogy elindul-e a 2024-es elnökválasztáson

Trump egyelőre nem árulja el, hogy elindul-e a 2024-es elnökválasztáson

Prieger Zsolt: Operettországban a merész farkasból bármikor lehet engedelmes kutya

Prieger Zsolt: Operettországban a merész farkasból bármikor lehet engedelmes kutya

Kiszivárgott pontszám: ilyen erős lehet a Snapdragon 875 mobilos csúcsprocesszor

Kiszivárgott pontszám: ilyen erős lehet a Snapdragon 875 mobilos csúcsprocesszor