szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A MacBookok egykor annyira irigyelt világító Apple-logója kerülhet át az iPhone-okra, legalábbis erre utal egy nemrégiben zöld utat kapott szabadalom.

A világító Apple-logó hosszú ideig a MacBookok egyik irigyelt védjegye volt, és úgy tűnik, akár az iPhone-ok is megkaphatják. Erről árulkodik egy szabadalom, amelyet nemrégiben tett közzé az amerikai szabványügyi hivatal, az USPTO.

©

Az iPhone hátoldalán lévő világító logó persze nemcsak úgy öncélúan díszelegne ott, hanem jelezné, ha a felhasználó valamilyen értesítést kap. A szabadalom szerint nem egy egyszerű LED-ről van szó, hanem különféle optikai alkatrészeket és egy átlátszó réteget is bevetne az Apple, így különféle lehetőségeket tudna kínálni a felhasználók számára a világító logóval, és persze nem csupán az iPhone esetében.

Persze mint minden egyéb szabadalom esetén, most sem árt hangsúlyozni, a megléte még nem garancia arra, hogy valóban meg is valósul, bár ez az „apróság” igen sokat dobhatna az iPhone-okon.

Ha értesülni szeretne az iPhone-os fejleményekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!