szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szöveges üzeneteket és a mobilra érkező értesítéséket már eddig is kezelhettük a windowsos számítógépről, a Your Phone újdonságával viszont hívásokat is fogadhatunk a számítógéppel.

Nagyjából másfél évvel ezelőtt rántotta le a leplet a Microsoft arról a fejlesztéséről, ami szép lassan minden androidos mobilból és iPhone-ból windowsos telefont csinálhat. A Your Phone lényege, hogy a mobilt a számítógéppel összekapcsolva utóbbin keresztül kezelhetjük az értesítéseket, valamint válaszolhatunk a szöveges üzenetekre. Egy dolog azonban eddig hiányzott belőle: a hívások kezelése.

Eddig.

A Microsoft kedden tette elérhetővé a Windows 10 Insider programban részt vevők számára azt a frissítést, amivel már a mobilos hívások kezelését is támogatja a Your Phone. Ennek értelmében a számítógép segítségével a jövőben nemcsak fogadhatunk, de akár indíthatunk is hívást a mobilról.

A redmondi cég szerint az újdonság használatának egy feltétele van: az androidos mobilnak legalább az Android 7-et (de annál inkább újabb verziót) kell futtatnia. Emellett természetesen kell még a Your Phone nevű applikáció és az is, hogy a számítógép képes legyen a Bluetooth-kapcsolatra. Ha viszont mindez megvan, már használható is a funkció.

A hívást kezdeményezhetjük a telefonkönyvben található számok, vagy a tárcsázó segítségével is, ha pedig nem akarjuk felvenni a bejövő hívást, akkor szöveges üzenet kíséretében utasíthatjuk el azt, vagy átirányíthatjuk a hangpostára.

Ha kíváncsi a Microsoft újdonságaira, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szijjártónak köszönte meg a szlovák miniszterelnök, hogy összekötötte az oroszokkal

Szijjártónak köszönte meg a szlovák miniszterelnök, hogy összekötötte az oroszokkal

Fucsovics elődöntős Rotterdamban

Fucsovics elődöntős Rotterdamban

Határozatlan időre felfüggesztik a közlekedési vizsgákat

Határozatlan időre felfüggesztik a közlekedési vizsgákat