szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Google tavaly novemberben egy új embert vett fel csapatába, akire nem kisebb feladatot bíztak, mint a cég egészségügyi elképzeléseinek megvalósítását. Most már azt is tudni, mire gondolnak ez alatt.

Bár a Google-t sokan keresőjéről ismerik, a cégóriás más területek, például az egészségügy iránt is érdeklődik. Ide tartozik a Health nevű szekció is, melynek vezetésére tavaly novemberben egy elismert orvost, David Feinberget kérték fel. Aki a jelek szerint mára kifundálta, mi lenne az az első projekt, amely a neve alatt megvalósulhat.

Feinberg a CNBC cikke szerint nemrég egy orvosszakmai konferencián vett részt, ahol többek közt egy modern, doktorok számára fejlesztett kereső létrehozásáról beszélt. A felületen Feinberg víziója szerint úgy lehet böngészni az orvosi dokumentációk és kórlapok közt, ahogy most a Google-ön tesszük, amikor egy árucikk után kutatunk.

A szakember nem egy kórházak számára működtetett Google-t ért ez alatt, hanem egy olyan platformot, amelyet a páciensek is hasznosíthatnak. Az elképzelésnek feltehetően a Google egyik régi tervéhez lehet köze, melynek lényege, hogy az egészségügyi témájú cikkeket a webes találatoktól elszeparált környezetbe költöztetnék, hogy a páciensek megbízható információkat kapjanak, amikor egy őket érdeklő témában böngésznek.

Azt nem tudni, hogy a projekt hol tart, egyáltalán tart-e valahol, de meg nem nevezett források szerint a Google nagyon is érdeklődik egy olyan adatbázis iránt, amelyet a rendes keresőjétől elkülönítve, direkt orvosok számára hozna létre. Állítólag a minta is megvan már: a CNBC névtelen informátorai a Google Járatkereső nevű szolgáltatását hozták fel, amikor szóba került, hogyan is működhetne egy ilyen felület a valóságban.

Feinberg egyébként nem csak ezen a téren újítana, az orvosnak a YouTube-bal kapcsolatban is van néhány terve, hogyan fordíthatnák a videomegosztót a betegek szolgálatába. A konkrétumokról egyelőre semmit nem tudni, de a szakember eltökélt célja, hogy a szolgáltatás valódi segítséget nyújtson.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A teljes utcai világítást környezet-, alvás- és rovarbarátra cserélik Bécsben

A teljes utcai világítást környezet-, alvás- és rovarbarátra cserélik Bécsben

Szupergyors 3-as BMW: nagyágyúkat utasít maga mögé az Alpina B3

Szupergyors 3-as BMW: nagyágyúkat utasít maga mögé az Alpina B3

Az OGYÉI a Szputnyikról: Bármilyen engedélyezésnél lehetnek véleményütközések

Az OGYÉI a Szputnyikról: Bármilyen engedélyezésnél lehetnek véleményütközések