szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vagy a természet egy furcsa "megoldása", vagy egy ügyesen manipulált felvétel, de az emberarcú halról készült videó szédítő sebességgel terjed az interneten.

Meglehetősen bizarr videó kezdett el terjedni az interneten, amelynek főszereplője egy hal. Persze ez önmagában még nem lenne ok arra, hogy tömegek megosszák, az viszont már igen, hogy a felvételen egy olyan hal látható, amelynek első ránézésre emberi arca van.

A rövid videón az állat a part felé úszik, a part közelébe érve pedig jól kivehető a szokatlan látvány. Hogy pontosan hol készült, azt nem tudni, a BGR szerint azonban a legtöbb helyi beszámoló a kínai Kumming városát említik meg helyszínként.

Ha a videó valódi, akkor egy igen furcsa "képződménnyel" van dolgunk. Ugyanakkor feltételezhető az is, hogy a felvétel manipulált, akár a mostanában felkapott deepfake-technológia is állhat mögötte. Vagy egyszerűen csak a biológia emberiségnek szánt Rorschach-tesztje áll előttünk, amelybe emberként embert látunk bele, miközben könnyen lehet, hogy csak a víz fénytörése játszik velünk.

A következő napokban biztosan sokan próbálják majd elemezni a felvételt, igyekszünk beszámolni a fejleményekről. Ha kíváncsi, mi derül ki a videóról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!