szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Miközben az androidos világban egymás után jelennek meg olyan okostelefonok, amelyek ujjlenyomat-olvasója már a kijelzőbe van építve, az iPhone-nál még várat magára ez a jellemző. Lehet, hogy még az Apple Watch is megelőzi?

A napokban került nyilvánosságra egy, még 2018 második felében benyújtott Apple-szabadalom, ami két érdekességgel is szolgál a cég okosóráját illetően. Az egyik igencsak rossz hír lehet azoknak, akik szíjakat készítenek az Apple Watchhoz, ugyanis – derül ki a szabadalomból – az Apple az óraszíjba tenné át az antennát.

Ehhez persze továbbfejlesztett antennára lenne szükség, ha ugyanis a szíjba integrálnák, akkor rendkívül rugalmasnak, hajlékonynak kellene lenniük, és semmiféleképpen sem szabadna zavarniuk az óra használatát.

©

A másik érdekesség a kijelzőt érinti. A Patently Apple felfedezése szerint a szabadalom egyik ábrájához az Apple megjegyzést fűzött, amely szerint az óra megjelenítője tartalmazhat egy vagy több bemeneti eszközt, például érintésérzékelőt, nyomásérzékelőt, hőmérséklet-érzékelőt és/vagy ujjlenyomat-érzékelőt. Eljutottunk tehát oda, hogy az Apple is hajlana a kijelzőbe tett ujjlenyomatszkenner felé, igaz, egyelőre csak az Apple Watchban.

Jól is jöhetne egy ilyesfajta biometrikus azonosítás, ugyanis jelenleg az Apple okosórájának a hitelesítése a PIN-kódon és az iPhone párosításán/közelségén alapszik. Ez nem túl ideális (különösen, hogy most már fizetni is lehet az Apple okosórájával), viszont a Face ID nem illeszkedik igazán egy olyan eszközhöz, mint egy óra.

Ha érdeklik az Apple újításai, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
1000 képkocka/másodperc sebességgel rögzítették, hogyan működik egy régi, filmes videokamera

1000 képkocka/másodperc sebességgel rögzítették, hogyan működik egy régi, filmes videokamera

Először Írországban, majd Magyarországon házasodott egy magyar nő, most a rendőrség nyomoz ellene

Először Írországban, majd Magyarországon házasodott egy magyar nő, most a rendőrség nyomoz ellene

Hétfőtől a közműszolgáltatóknál is szünetel a személyes ügyintézés

Hétfőtől a közműszolgáltatóknál is szünetel a személyes ügyintézés