szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Huawei kitalálta, az Apple csavart rajta egyet, a Samsung pedig a Galaxy S11-nél egyszerűen másolhatja a divatos, szigetes kameraelrendezést.

Újonnan megjelent renderelt képek tanúsága szerint a Google után a Samsung is a legújabb divatnak megfelelő – szépségét tekintve vitatott – stílusban rendezi el az optikákat következő csúcstelefonján, a várhatóan jövő februárban érkező Galaxy S11-en. Erről a 91Mobiles nevű portál írt, amely a számítógéppel készült képeket is közölte:

©

Fontos megjegyezni, hogy ezek nem hivatalos termékfotók, csupán egy ügyes grafikus munkái, melyek a kiszivárgott információk alapján készültek el.

©

A most szeptemberben bemutatott iPhone-ok kamerái egy négyzetes “szigeten” helyezkednek el, cikkcakkban, így ugyanis könnyebb a fotózás. A Google októberben leleplezett Pixel 4 telefonjain (majdnem) ugyanez ez az elrendezés köszön vissza, és úgy tűnik, a Samsung is ezt alkalmazza majd.

Az S10-en még vízszintesen rendezte el a kamerákat a gyártó (ahogy tette azt rajta kívül számos más cég), de a trend ismét fordulni látszik: az egymás alá/mellé pakolt optika helyét egyre inkább felváltja a szigetes megoldás. Vagyis, hogy a kamerákat egy, a telefon többi részétől jól elhatárolt helyre pakolják a vállalatok, ami dizájn szempontjából sem utolsó.

Az ötlet egyébként nem az Apple-től származik: az almás vállalat is másolta, csak kicsit csavart rajta egyet. Elsőként a Huawei Mate 20 és Mate 20 Pró mobilján jelentek meg ebben formában az optikák, csak nem a szélen, hanem középen. Hogy a Samsung miért nem ezt választotta, annak feltehetően a mobil hátuljára kerülő kamerák száma az oka: nem volna praktikus, ha a felhasználó mutatóujja belelógna a képbe.

A Samsung egyébként nem csak “másolni” készül, rendesen újít is, ugyanis egyre biztosabb, hogy a Galaxy S11 a mobilos iparágban egyelőre igen ritka, 108 megapixeles fénylesővel lesz felszerelve. Erre már a One UI 2.0 forráskódjában is találtak bizonyítékot.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tízből kilenc magyar hobbicukrász feketén ad el

Tízből kilenc magyar hobbicukrász feketén ad el

100 millió követő 1,5 év alatt – megvan az álomrekordot elérő első TikTok-felhasználó

100 millió követő 1,5 év alatt – megvan az álomrekordot elérő első TikTok-felhasználó

Kicsivel 8 millió forint felett startol itthon a Corolla-alapú Suzuki Swace

Kicsivel 8 millió forint felett startol itthon a Corolla-alapú Suzuki Swace