szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Mozilla elérhetővé tette a Firefox legújabb verzióját, ami elsőként Windowsra jött ki, de januárban Macre és Linuxra is elérhető lesz.

Aki próbált már az oktatóvideók segítségével új dolgot tanulni a YouTube-ról – például programozást vagy a Photoshop kezelését –, az pontosan tudja, mennyire macerás lehet ez. Bár van néhány trükk arra vonatkozóan, hogy hogyan lehet kényelmessé tenni ezt a tanulást, a legtöbben ide-oda ugrálnak az ablakok között, hogy követni tudják az instrukciókat.

Rájuk gondolt most a Mozilla a Firefox új funkciójával.

A fejlesztők a böngésző legújabb frissítéséhez elkészítették a kép a képben módot, ami a Firefoxban elindított bármilyen videónál alkalmazható lesz. A használatához nem kell mást tenni, mint frissíteni a böngészőt, – az új verziót innen lehet letölteni, vagy a böngészőben a Firefox menüpontnál a Firefox névjegye opcióra nyomva lehet megszerezni, – majd az új verzió telepítése után a kurzort az elindított videó fölé vinni. Ekkor felugrik a kép a képben opció, amire ha rányom a felhasználó, a videó egy külön "ablakban" folytatódik tovább, amit azután egy másik már nem tud kitakarni.

©

Az újdonság egyelőre csak a Windows operációs rendszerre készített változatban használható, de a fejlesztők ígérete szerint januárban érkezik a maces és a linuxos verzió is.

Ha máskor is tudni szeretne a Firefox újdonságairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Demeter Szilárd ellen tiltakoztak a Petőfi Irodalmi Múzeum előtt

Demeter Szilárd ellen tiltakoztak a Petőfi Irodalmi Múzeum előtt

Egyben leszállt a kínai holdszonda, nemsokára elkezdi gyűjteni a Hold köveit

Egyben leszállt a kínai holdszonda, nemsokára elkezdi gyűjteni a Hold köveit

A fertőzöttek és halálos áldozatok napi száma is tovább nőtt Olaszországban

A fertőzöttek és halálos áldozatok napi száma is tovább nőtt Olaszországban