szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Valve Software kiadta Steam tartalomtovábbító- és kezelő rendszerére (vagy ahogy jobban ismert, játékplatformjára) vonatkozó számait, és az operációs rendszerekkel kapcsolatos adatok nem kis meglepetést hoztak.

Nem győzi a Microsoft hangoztatni, hogy 2020. január 14-én frissül utoljára a Windows 7, majd leveszi kezét az operációs rendszerről, és megszűnik annak támogatása. Kivételek azért lesznek, ezekről itt olvashat.

Minthogy már csak alig valamivel több, mint egy hónap választ el a fenti határidőtől, azt hihetnénk, egyértelműen csökken a Windows 7-et használók száma, s aki csak teheti, Windows 10-re vált. A Steam játékplatformon azonban egészen más a helyzet: nő a Windows 7-et használók száma, a Windows 10-et használó látogatóké viszont csökken. A számok nyelvén ez azt jelenti, hogy a Windows 10 64 bites verziójának részesedése két százalékkal esett vissza az elmúlt hónapban, és most 74,23 százalékon áll. A 64 bites Windows 7 viszont 2,43 százalékot javított, a részesedése 18,47 százalék.

©

Mindez persze nem jelenti azt, hogy ismét vezető pozícióba kerülhet a Windows 7, egyszerűen csak arról van szó, hogy sokan nem hajlandók lemondani a 2009-es operációs rendszerről, hiába riogatják őket a támogatás megvonásával. A Windows 10 összességében, globálisan folyamatosan növeli piaci részesedését, azonban a Windows 7-et nem lesz olyan könnyű nyugdíjazni (tetszettek volna rosszabb operációs rendszert csinálni).

Ami a Steam és az operációs rendszerek kapcsolatát illeti: a Windows részesedése 96,28 százalék (0,26 százalékkal növelte részesedését), a macOS platformé 2,92 százalék (0,22 százalékkal csökkent), a Linux pedig nagyjából stagnál (0,81 százalék).

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A francia védettségi igazolványnál a PCR-teszt is számít

A francia védettségi igazolványnál a PCR-teszt is számít

A Johnson & Johnson vakcina az összes engedélyt megkapta, már olthatnak is vele az Egyesült Államokban

A Johnson & Johnson vakcina az összes engedélyt megkapta, már olthatnak is vele az Egyesült Államokban

Lemondott a japán kormány sajtóreferense, mert megvendégelte a miniszterelnök fia

Lemondott a japán kormány sajtóreferense, mert megvendégelte a miniszterelnök fia