szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elvileg minden vállalkozás számára lehetővé tenné a Microsoft, hogy a határidő lejárta után még három évig biztonságban használhassa a Windows 7-et, persze azért ezt nem ingyen teszi.

Ketyeg az óra: valamivel több mint három hónap múlva, 2020. január 14-én véget ér a Windows 7 támogatása. A már több mint tízéves operációs rendszer (a Windows 7 2009 júliusában indult) persze ezután is használható, csak épp nem kap frissítéseket és biztonsági javításokat (ami azért nem túl megnyugtató a zsarolóvírusok korában).

[Tízből 3-4 ember használ olyan Windowst, amelynek 4 hónap múlva lejár a szavatossága]

Azért a támogatás nem mindenki számára szűnik meg, ugyanis bizonyos összeg megfizetése fejében a Microsoft még három évig kínál egyedi biztonsági frissítéseket, viszont ezért az idő múlásával egyre többet kell fizetni.

A napokban újabb bejelentést tett ezzel kapcsolatban a redmondi cég: az úgynevezett kiterjesztett biztonsági frissítéseket (ESU, Extended Security Updates) 2023-ig minden vállalkozás megkaphatja. Korábban ugyanis csak a Windows 7 Professional és a Windows 7 Enterprise ügyfelek voltak jogosultak erre. Fizetni persze mindenkinek kell, a Windows 7 ESU-t készülékekként értékesítik. Mindezt azzal magyarázza a Microsoft, hogy megérti, hogy nem mindenki frissít egyforma ütemben, és rajta már ne múljék a vállalkozások biztonsága.

December 1-jétől bármilyen méretű vállalkozás megvásárolhatja az ESU-t a CSP (Cloud Solution Provider) programon keresztül, így az ügyfelek biztonságban maradhatnak addig, amíg át nem térnek a Windows 10-re. Ez utóbbit erősen javasolja a Microsoft a fokozott biztonság és folyamatos támogatás érdekében.

Ha máskor is tudni szeretne a windowsos hírekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Kilőtt a Windows 10

Soha nem bővült még olyan gyors ütemben a Windows 10 felhasználói tábora, mint idén. A Microsoft számításai szerint jövő tavasszal már 1 milliárd eszközön futhat az operációs rendszer.

Az oltási főpróba bedőlt, és a kormány még tartozik egy magyarázattal

Az oltási főpróba bedőlt, és a kormány még tartozik egy magyarázattal

Radar360: A bölcsődék még nyitva maradnak, a kaszinók zárnak

Radar360: A bölcsődék még nyitva maradnak, a kaszinók zárnak

Megvan 2020 legnépszerűbb előadója, Taylor Swiftet és Drake-et is leelőzte

Megvan 2020 legnépszerűbb előadója, Taylor Swiftet és Drake-et is leelőzte