szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Microsoft áll a Math Solver nevű új app mögött, amely a mesterséges intelligencia segítségével oldja meg a bonyolult matekegyenleteket. Az app el is magyarázza, mit és hogyan kell csinálni.

Bár az okostelefonokon is találhatók kalkulátorok, illetve ilyen alkalmazások is letölthetők, ezek csupán alapvető számításokra használhatók, a bonyolult feladatokat nem képesek megoldani. A Microsoft új programján viszont ezek sem fognak ki.

A Math Solver érdekessége, hogy a mesterséges intelligenciát is beveti, hogy a komplex egyenleteket megoldja. Az alkalmazás a mobillal beírt számokkal és a papírlapról beszkennelt feladatokkal is elboldogul. Emellett egy rajzolós mező is került bele, ahol a felhasználó az ujjával viheti be a megoldandó példát.

A Microsoft úgy készítette el alkalmazását, hogy az a megoldáshoz vezető utat is bemutassa, így tehát nem csak arra jó, hogy valaki gyorsan túl legyen a házi feladaton. Ha a felhasználó igényli, az app az egyenlethez tartozó videókat is keres, melyeket a példa alatt, a YouTube-ról beágyazva mutat meg a felhasználónak. A fejlesztés angolul és németül is tud, a magyar viszont hiányzik belőle.

©

A program népszerűsítését nem vitte túlzásba a Microsoft, egy rövid ideig tartó tesztelői időszak után nemrég iOS-re és Androidra is elérhetővé tették. Az, hogy nem reklámozták, nem azt jelenti, hogy a fejlesztés rossz, a visszajelzések is arról árulkodnak, hogy hasznos szoftverről van szó: a Play áruházban lévő verzió 4,6-os értékelést kapott, az iOS-es 5-öt.

Az app táblagépeken is működik, igyenes, de nem minden rendszeren fut. Az Apple eszközeire írt változathoz például legalább iOS 11-re van szükség. Androidnál már nem ennyire szigorúak a fejlesztők, az 5.0-s rendszerverziókra is telepíthető a szoftver.

Ha egy másik, hasonló tudású appot is kipróbálna, a PhotoMath-ot ajánljuk figyelmébe.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Alkoholt is árult a Központ, de ez nem szabályellenes

Alkoholt is árult a Központ, de ez nem szabályellenes

Szentségtörés Samantha nélkül forgatni a Szex és New Yorkot

Szentségtörés Samantha nélkül forgatni a Szex és New Yorkot

És akkor Trump örülhet, hogy kap nyugdíjat az elnöki évek után

És akkor Trump örülhet, hogy kap nyugdíjat az elnöki évek után