szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Biztonságosabbá teszi saját üzenetküldője, a Messages működését a Google. Az apphoz két újítás is érkezett, illetve érkezik.

Bár sokan a Facebookon, illetve a Mark Zuckerberg birodalmához tartozó egyéb szolgáltatáson beszélgetnek a másikkal, többen azért még mindig SMS-t is küldenek, például a Google Üzenetek (Messages) nevű alkalmazásával. A keresőcég szoftvere nem új, hiszen évek óta létezik, ám most két olyan újdonsággal is bővült, amikről érdemes szót ejteni.

A funkciók egyike az úgynevezett “Verified”, azaz ellenőrzött SMS, mely ugyanazt a célt szolgálja, mint a közösségi oldalak egyes profiljainál megtalálható pipa: a felhasználó biztos lehet benne, hogy a fiók egy valós személyé, és ő is kezeli azt. Az újdonság a Messages esetében az üzleti megkeresések esetén jön jól: a címzett ellenőrizheti, hogy az üzenet, amelyet megkapott, valóban attól a cégtől származik, amellyel társalog.

©

Szintén az SMS-ezők biztonságát szolgálja az az új spamszűrő, amellyel a gyanús és adathalász kísérleteket lehet időben felismerni. Ha a felhasználó olyan telefonszámról kap üzenetet, amelyet feltehetően csalás céljából hoztak létre, az app kis ablakban figyelmezteti őt. A szoftver használói jelenthetik is a megbízhatatlan számot, ha úgy döntenek.

Az ellenőrzött SMS funkciója először csak néhány országban, Amerikában, Indiában, Mexikóban és Brazíliában, valamint Nagy-Britanniában, Franciaországban, a Fülöp-szigeteken, Spanyolországban és Kanadában fog működni, később viszont máshol is elérhetővé teszik. A spamszűrőt több helyen már korábban bekapcsolta a Google, de Magyarország egyelőre nincs köztük.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyar cégek is jól járhatnak az EU és Kína között kötött megállapodással

Magyar cégek is jól járhatnak az EU és Kína között kötött megállapodással

Bármiféle csatlakozó nélkül érkezhet az iPhone 13

Bármiféle csatlakozó nélkül érkezhet az iPhone 13

Világjárvány ide vagy oda, a pusztuló környezet tehet be a leginkább a világgazdaságnak

Világjárvány ide vagy oda, a pusztuló környezet tehet be a leginkább a világgazdaságnak