szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár jó pár megoldás létezik az okostelefon-kijelző tévére tükrözésére, a folyamat nem mondható zökkenőmentesnek. Egy Samsung-újdonság minden eddiginél egyszerűbb megoldást ígér.

Levédette a Samsung Tap View elnevezést a dél-koreai gyártó – fedezte fel a holland LetsGoDigital oldal. Az új funkciónak köszönhetően elég megérteni a televízió kijelzőjét, hogy a tartalom tükröződjön – nem ment ez eddig ennyire egyszerűen.

A Samsung december 5-én nyújtotta be védjegy-kérelmét az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalához (EUIPO). A kérelmet a 9. osztályba sorolták, és a leírás szerint szoftver azzal a képességgel, hogy a mobil eszközök (tabletek, okostelefonok, okosórák) képernyőjét a televízióra tükrözze úgy, hogy megérintik a televízió kijelzőjén megjelenő mobileszközt.

©

A Samsung TV-kre történő tükrözésre már most is van pár lehetőség (pl. AllShare Cast, SmartThings), azonban ezekhez jó wifi-kapcsolatra van szükség. A mostani megoldás egyszerűbb lehet, és wifi-kapcsolat sem kell, a kérelemben ugyanis az NFC szerepel (ugyanaz a rendszer, ami lehetővé teszi az érintés nélküli fizetést). Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy a Samsung nem mondható úttörőnek az NFC ilyesfajta használatában, a Sony ugyanis már korábban beépítette intelligens tévéibe az NFC tükrözést, bár ez nem kapott különösebb figyelmet.

A védjegykérelem időzítése egyébként azt sejteti, hogy a jövő év elejei Las Vegas-i technológiai kiállításon (CES 2020) már ott lehetnek azok az új Samsung okostévék, amelyekben megtalálható a Tap View funkció.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Izraelben is zavargások voltak a járványügyi korlátozások miatt

Izraelben is zavargások voltak a járványügyi korlátozások miatt

A Mastercard meglátta a lehetőséget a Brexitben, ötszörösére emeli a britekre kivetett tranzakciós díjakat

A Mastercard meglátta a lehetőséget a Brexitben, ötszörösére emeli a britekre kivetett tranzakciós díjakat

Ceglédi: Kedves Egyesült Ellenzék, nyissatok, ne lökjetek minket a Mi Hazánkhoz!

Ceglédi: Kedves Egyesült Ellenzék, nyissatok, ne lökjetek minket a Mi Hazánkhoz!