szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy jövőre esedékes frissítés után jó pár WhatsApp-felhasználó nem fog tudni belépni az alkalmazásba, mivel a szolgáltatás többé nem támogat majd bizonyos rendszerváltozatokat.

Jövőre hatalmas frissítést tervez végrehajtani a Facebook tulajdonában álló WhatsApp, amely egy igen kellemetlen következménnyel fog járni: az app nem lesz használható bizonyos oprendszereken, illetve azok ma már elavult változatain.

Az üzemeltetők erről külön bejegyzésben számoltak be, és azt is megnevezték, melyek azok a rendszerek, amiken nem fog elindulni a szolgáltatás: Android esetében a 2.3.7-esnél, illetve annál korábbi szoftverek, az Apple rendszerénél pedig az iOS 8 és az annál régebbi felületek esnek ki a támogatott rendszerverziók közül.

Aki tehát ilyen szoftverű telefonnal/táblagéppel használja az üzenetküldőt, az a jövő évtől el sem tudja majd indítani, olyan lesz, mintha az alkalmazás megszűnne nála. A WhatsApp közölte: a változás 2020. február 1-jén lép életbe, addig pedig ugyanúgy megy minden, ahogy most is. Az érintett rendszerkiadásokon viszont már most sem lehet új fiókot létrehozni.

Azt nehezen lehet megbecsülni, hány embert érinthet a kicsit sem barátságos döntés, de valószínű, hogy nem keveset. Az Android 2.3.7 már nagyon régi, hiszen annak megjelenése óta további nyolc új Android-verziót adtak ki. Az iOS 8 viszont nem annyira elavult, ugyanis nagyjából 5 éve készítette el az Apple. A rendszer az iPhone 6 és 6 Plus, illetve az iPad Air és Air 2 eszközökkel is kompatibilis.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Élesben Hiller Istvánnal: A tiltakozó diákok alkotóműhelyéből hoznánk létre egy új SZFE-t

Élesben Hiller Istvánnal: A tiltakozó diákok alkotóműhelyéből hoznánk létre egy új SZFE-t

12 ezer fölé emelkedett a járvány magyar áldozatainak száma

12 ezer fölé emelkedett a járvány magyar áldozatainak száma

Itt a szemüveg, amit -5D és +2D között saját maga állítgathat

Itt a szemüveg, amit -5D és +2D között saját maga állítgathat