szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Négy olyan alkalmazottól is megvált az Amazon által tulajdonolt Ring, akiknek ugyan volt hozzáférésük az Amazon Ring által készített felvételekhez, ám olyanokba is belenéztek, amikbe nem lett volna szabad.

Az elmúlt bő egy évben több probléma is felmerült az Amazon kapucsengőjével. Egyrészt kiderült, hogy a cég arcfelismerő szoftverrel kötné össze a Ringet, 2019 februárjában pedig az eddigi legsúlyosabb adatszivárgásról lehetett hallani. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a rendőrség bármikor megszerezheti a felvételeket a cégtől.

Mindezek viszont eltörpülnek amellett a tény mellett, hogy az Amazon által tulajdonolt cég négy dolgozóját is kirúgta, mégpedig azért, mert azok

a felhasználókról készült videókat nézegették.

A cég vezetése a Motherboard által megszerzett, az amerikai szenátoroknak írt levelükben ismerték be, hogy visszaélés történt a felhasználói adatokkal.

©

A Ring négy erre vonatkozó panaszt kapott négy év alatt, és minden érintett munkavállalójuk esetében vizsgálatot indítottak. Kiderült, bár az elbocsátott dolgozók mindegyikének volt jogosultsága a felhasználói videók megtekintéséhez, olyanokba is belenéztek, amiknek semmi köze nem volt az aktuálisan folyó munkájukhoz.

A Ring válaszlépésként amellett, hogy elbocsátotta az érintett dolgozókat, csökkentette a cégnél azok számát, akik hasonló hozzáférési jogkörrel rendelkeznek. Mindez azt jelenti, hogy jelen pillanatban csupán három alkalmazott tekinthet bele a felvételekbe. Kiemelték: bár az Ukrajnában működő kutatási és fejlesztési csoport tagjai szintén láthatják a felhasználók videóit, valójában csak azokat, amelyek nyilvánosan is elérhetők, valamint azon dolgozók, ügyfelek és barátaik kameraképét, akik csatlakoztak a programhoz.

Ron Wyden szenátor szerint az Amazonnak mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy a felhasználók adatai biztonságban legyenek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Így spórolhat személyi hitelénél akár havi 50 ezer forintot

Így spórolhat személyi hitelénél akár havi 50 ezer forintot

Visszatért Magyarországra a Suzuki Jimny

Visszatért Magyarországra a Suzuki Jimny

Járványadatok: 123 halott, 4668 fertőzött

Járványadatok: 123 halott, 4668 fertőzött