szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Incipio új, iPhone-hoz kapható telefontokjai lebomló anyagból készültek, így nem környezetszennyezők.

Számtalan kiegészítőt vásárolhatunk ma már mobilunkhoz, a gyártók pedig újfajta igényt is felismertek: olyan tokokat is készítenek, amelyekkel a telefont és a bolygót is védhetjük.

Az Incipio nevű cég például a tavaly szeptemberben bemutatott iPhone-okhoz készített növényi alapú védőtokokat, melyek komposztálhatók: ha valaki nem tart rájuk igényt, akár el is áshatja őket, nem fogja velük szennyezni a környezetet.

Az Organicore tokcsaládból négy félét készített a cég, ám azok egyelőre csak az iPhone 11, iPhone 11 Pro és iPhone 11 Pro Max készülékekkel kompatibilisek. A tokokat természetesen nem kötelező elásni, ki is dobhatók, a borítások – nagyjából fél év alatt – így is, úgy is lebomlanak.

A tokok ránézésre egyébként semmiben nem különböznek a többitől: a mobil hátlapját is védik, könnyűek és a gyártó szerint ellenállóak is. A környezettudatosságnak viszont ára van: a kiegészítőket 40 dollárért, nagyjából 12 ezer forintért kínálják.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!