szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A legújabb hírek szerint ebben az évben a Samsung látja el hajlékony kijelzővel a Xiaomit, sőt nagy vetélytársát, a Huaweit is.

Nagy volt a harc a múlt év elején a Samsung és a Huawei között, hogy melyikük áll ki előbb a nyilvánosság elé összehajtható telefonnal, végül ezt a sokbuktatós küzdelmet a koreai cég nyerte. Úgy tűnik azonban, hogy amikor üzletről van szó, máris háttérbe kerül a rivalizálás: az ET News értesülése szerint ugyanis idén a Samsung Display is fog hajlékony kijelzőket szállítani mind a Huaweinek, mind a Xiaominak.

©

A Huawei az LG-től és a BOE-től vásárolta a hajlékony kijelzőket a Huawei Mate X számára, azonban – írja az Android Headlines – mennyiségi és minőségi aggodalmak miatt kénytelen volt a Samsunghoz fordulni. A koreai forrás szerint a Samsung már meg is kezdte az összehajtható OLED panelek fejlesztését a Huawei számára. A kínai cég nagy valószínűséggel egy összehajtható telefonban fogja használni ezeket, amelyeket talán az év második felében fog bemutatni.

A mostanság gyakran emlegetett Huawei Mate X-utódhoz, a Huawei Mate Xs-hez még a BOE szállítja a paneleket – ennek a modellnek a bemutatását az idei mobil szakkiállítás, az MWC idejére várják. Viszont az év második felére is tervez összehajtható telefont a gyártó (Huawei Mate X 2?). Szóval érthető, hogy a Samsungtól függetlenül a Huawei nem szakít a BOE-vel, azonban kérdéses, hogy az Android telepítési lehetősége nélkül el fogja-e tudni nagy számban az összehajtható telefonokat.

A Xiaomi is hozzáadná ellátási láncához a Samsun Displayt. A gyártó korábban a Visionox hajlékony kijelzőjét használta három részbe hajtható prototípus telefonjánál. Hozamproblémák miatt viszont úgy döntött, hogy inkább átnyergel a Samsung kijelzőire. Jól értesült források szerint azonban a kijelző csak egy dolog, a Xiaominak problémái vannak a tervezéssel és az alkatrész-ellátással is, ezért nem valószínű, hogy 2020-ban kirukkolna összehajtható telefonnal.

Egyébként más kínai gyártók, például az Oppo és a Vivo is érdeklődnek a Samsung összehajtható OLED paneljei iránt, szóval nagy a valószínűsége, hogy a dél-koreai óriás bővíteni fogja ez irányú kínálatát. Ez viszont azt hozhatja magával, hogy csökkenhet a panelek ára, ami kedvező hatással lehet az összehajtható telefonok árára is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!