szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Las Vegas-i CES szakkiállításra is magával vitte egy rejtélyes telefonját a Samsung: a képernyője nem összehajtható, hanem kitekerhető.

A Las Vegas-i CES-t választotta, hogy egy ismeretlen új telefonját néhány partnerével is megismertesse a Samsung – írta az ETNews nevű koreai lap. Emlékezetes: a ma már kapható Galaxy Fold készülékét is elsőként a CES-en mutatta meg a gyártó, és azt is csak nagyon szűk körben.

Hogy milyen új telefonról van szó, egyelőre nem igazán ismert. Az interneten elterjedt szóbeszédek szerint a mobil elsősorban a borítás, illetve a képernyője miatt érdekes, azt ugyanis ki lehet csúsztatni/tekerni. A procedúrát állítólag egy gomb vezérli, melynek megnyomásával az amúgy 6 hüvelykes kijelző 8”-ra változik.

A telefonnak nem rendeztek hivatalos bemutatót, azt a neten elterjedt hírek szerint egy szűk körnek szervezett találkozón lehetett közelebbről szemügyre venni. Azt nem tudni, kik vettek részt rajta.

Bár a holland LetsGoDigital sem jutott közelebb a megfejtéshez, a begyűjtött információk alapján megpróbálták elképzelni, milyen új készülékről lehet szó. A digitális technika segítségével egy prototípust alkottak, amely a valóságban valahogy így nézhet ki:

©

A mobil nem azonos az összehajtható Galaxy Folddal, de nagyon hasonló elmélet alapján készült: szemből egy nagyobb képernyűjő okostelefonnak tűnik, ha viszont kinyitják (illetve kipattintják), az oldalról kibúvó másik kijelzővel egy nagyobb eszközt kap a használója.

Ha érdekli, milyen új telefonokon dolgozik a Samsung, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!