szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Több hívő az önmegtartóztatást választja, ha egy városban van a katolikus egyházfővel.

Egészen különleges tanulmányt készítettek a brightoni egyetem kutatói: azt vizsgálták, milyen hatása van a pápalátogatásnak az abortuszra és a szexre. A The Daily Mail által ismertetett adatokból kiderült, hogy ha a katolikus egyházfő elutazik egy városba, ott kevesebb lesz az abortusz, mert a jelenléte miatt a párok gyakrabban védekeznek szex közben.

A jelenségnek lelkiismereti oka van,

a párok ilyenkor jobban odafigyelnek arra, hogy ne sértsék meg a katolikus egyház tanításait.

A pápai látogatás hatása még hónapokkal később is kimutatható: 14 hónappal később is ötödével kevesebb az abortuszok száma. Mivel azonban több gyerek nem születik, a tudósok ebből arra következtettek, hogy a párok sokkal jobban odafigyelnek a védekezésre, amikor egy városban vannak az egyházfővel. Több hívő pedig inkább az önmegtartóztatást választja.

A kutatók összesen 129 olaszországi pápalátogatást vizsgáltak 1979 és 2012 között, azaz II. János Pál és XVI. Benedek idejében. Az adatokból az is kiderült, hogy amikor a pápák a beszédükben az abortuszt is megemlítették, akkor még ennél is jobban, felére esett vissza a terhesség-megszakítások száma.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Európa egyik legnagyobb családi üzlete: a brit monarchia

Európa egyik legnagyobb családi üzlete: a brit monarchia

Egy moszkvai gyilkosság, ami feltárja a közelmúltunk faramuci históriáit

Egy moszkvai gyilkosság, ami feltárja a közelmúltunk faramuci históriáit

Vízbe esett a hajóról és meghalt egy ember a Ráckevei-Dunán

Vízbe esett a hajóról és meghalt egy ember a Ráckevei-Dunán