szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nehéz lenne azt mondani, hogy nem másolt le sok mindent az Oppo az Apple-től, amikor megtervezte okosóráját. De vajon elég lesz-e ez a sikerhez?

Sok vitát szült az Apple okosórájának kinézete, nevezetesen hogy az óráknál megszokott kerek számlapot sarkossá alakította. Az előnyök vitathatatlanok: egyrészt az óra kitűnik a többi közül, másrészt több hely is van az információk megjelenítésére, ezzel együtt a kerek számlap valahogy mégis dizájnosabbnak tűnik.

Az Oppo viszont úgy döntött, inkább az előbbi szempontokat helyezi előtérbe, és – a Weibón, egy neves kínai tipster (Digital Chat Station) kiszivárogtatása szerint – olyan okosórát tervez, amelyik nagyon hasonlít az Apple Watch-hoz. Ettől persze még nem volna izgalmas, azonban állítólag nemcsak külcsínt „kölcsönöz” az Apple-től, hanem belbecst is, abban az értelemben, hogy ez az óra is képes lesz EKG-t készíteni, és figyelmeztetni is tud a pitvarfibrillációra, amely funkciójával az Apple Watch már több ízben is életet mentett. Legutóbb épp egy magyar férfiét.

Íme tehát az Oppo-féle megoldás, amelyet a már szintén jó szimatáról ismert Ice Universe is bemutatott a Twitteren:

Az óra külleme szinte teljesen megegyezik a cupertinói cég eszközének dizájnjával (még a szíj csatlakozása is nagyon hasonló), ám a szemfüleseket nem lesz könnyű megtéveszteni. Ennek az órának az oldalsó részén ugyanis hiányzik a digitális korona, nyomógombból viszont kettőt kapott.

Mindez persze nem garantálja, hogy az Oppo órája is éppen olyan sikeres lesz, mint az Apple Watch, ez utóbbi népszerűsége ugyanis nem csupán a jellemzőinek köszönhető, hanem a partnerek és szolgáltatások ökoszisztémájának is. Ráadásul az EKG funkció sem annyira különleges, hiszen az Apple okosóráján kívül is vannak már ilyen funkcióval felszerelt modellek a piacon, például a Samsung Galaxy Watch Active 2 vagy a Withings Move ECG. Az Oppo szerint egyébként még az első negyedévben megjelenhet az okosóra.

Ha máskor is tudni szeretne az új okosórákról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szlávik: Egyre több 40-50 éves ember kerül kórházba a koronavírus miatt

Szlávik: Egyre több 40-50 éves ember kerül kórházba a koronavírus miatt

Szijjártó: Márciusban újabb 500 ezer kínai vakcina érkezik

Szijjártó: Márciusban újabb 500 ezer kínai vakcina érkezik

Ekkora most a törlesztője egy másfél milliós személyi és egy 10 milliós lakáshitelnek

Ekkora most a törlesztője egy másfél milliós személyi és egy 10 milliós lakáshitelnek