szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Régi adósságát törlesztette az Apple az AirPods Pro aktív zajszűrésével, azonban mintha nem stimmelne vele valami, legalábbis a frissítések után.

A prémiumkategóriás vezeték nélküli Apple-füles, a tavaly év vége felé debütált AirPods Pro egyik legfontosabb jellemzője az aktív zajszűrés, amelynek köszönhetően – kapcsolgatástól függően – akkor vagy kizártható a külvilág zaja, vagy ha éppen kényelmesebb, akkor is hallható, ha a felhasználó nem veszi ki füléből az eszközt.

Mindez valóban hasznos, azonban egyre többen számolnak be arról, hogy romlik a zajszűrés, ráadásul ez kapcsolatba hozható a frissítésekkel: egyre rosszabb lesz ugyanis az egymást követő update-ekkel (az Apple talán módosította kissé az AirPods Pro hangprofilját a frissítésekkel).

A probléma tulajdonképpen 2019 novemberére, a 2B588-as firmware-verziós frissítésre nyúlik vissza, és – írja a The Verge – még inkább nyilvánvalóbbá vált a 2C54-es firmware-frissítés után, amelyet az Apple később (a nyilvánossággal meg nem osztott okokból) visszavont.

Ráadásul a felhasználók nem tudják megakadályozni az AirPods Pro szoftverfrissítéseit (az Apple ezt láthatatlanná tette számukra), mivel ezek automatikusan az eszközre kerülnek a töltés során. Ugyancsak nem lehet visszatérnia régebbi firmware-verzióra. Hogy az AirPodsnak éppen melyik az aktuális firmware-verziója, azt az iPhone beállításainál lehet megnézni, amikor csatlakoztatják a füleshez.

Vannak olyan elméletek is, hogy mindez nem véletlen, és az Apple azért csinálja, hogy csökkentse a zajszűrés azon mellékhatásait (például fejfájás), amiről jó néhány felhasználó panaszkodott már.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mire lehet elég egy háromhetes informatikusképzés?

Mire lehet elég egy háromhetes informatikusképzés?

Új androidos funkció jön, ami szólni fog, ha sétálás közben is mobilozunk

Új androidos funkció jön, ami szólni fog, ha sétálás közben is mobilozunk

Bájos festést kapott a Bethesda Gyermekkórház betonkerítése

Bájos festést kapott a Bethesda Gyermekkórház betonkerítése