szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Facebook azt tervezi, hogy áprilisban minden munkavállaló számlájára 1000 dollárnyi pluszt utal. Az extra bónusz oka a koronavírus.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

A koronavírus kapcsán az egyik legfontosabb, nem egészségügyi kérdés, hogy az egyre nehezedő gazdasági helyzetben a cégek miként tudnak segíteni a munkavállalóiknak. A Facebooknál ebből a szempontból előre gondolkodnak: a vállalatnál azt tervezik, minden dolgozójuknak 1000 dollárt (jelen árfolyamon nagyjából 318 ezer forint) adnak a járvány okozta nehézségek enyhítésére.

A CNBC beszámolója szerint a bejelentést Mark Zuckerberg tette meg a vállalat dolgozóinak, a Facebook szóvivője pedig megerősítette, hogy a bónuszt áprilisban kapják majd meg az alkalmazottak. A cégnek nagyjából 45 ezer dolgozója van, vagyis

összesen 45 millió dollárt, átszámítva mintegy 14,3 milliárd forintot osztanak szét

a járvány miatt. Az egyelőre kérdéses, hogy a nem teljes munkaidős dolgozók – akikből szintén van néhány ezer a Facebooknál – kap-e a segítségből.

A közösségi oldalnak nem ez az első lépése, amivel a koronavírus miatt akciózik. Nemrég a világ legnagyobb tech cégeivel álltak össze, hogy legyőzzék az álhíreket, valamint támogatnak egy olyan adománygyűjtést is, ami a tudósoknak lehet segítség a vírus elleni küzdelemben.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!