szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyre több, az egészségügytől távoli cég kezdett szájmaszkok gyártásába.

A kaliforniai székhelyű Razer cég leginkább játékokkal kapcsolatos hardvereiről és kiegészítőitől ismert. Vannak monitorai, laptopjai, billentyűzetei, egerei, sőt okostelefont is adott már ki a cég. Nemrégiben pedig maga Min-Liang Tan, a Razer társalapítója és vezérigazgatója jelentette be, hogy gyártósoraikat átalakítják műtéti maszkok előállítására, ezzel támogatnák az új koronavírus elleni küzdelmet, miután a koronavírus-járvány romlásával az egészségügyi hatóságok világszerte rendkívüli hiányban állnak a műtéti maszkokkal.

Min-Liang Tan azt is közölte, hogy döntésüket a játék hardverek iránti egyre növekvő kereslet ellenére hozták. Olyannyira igaz ez, hogy az emberek egyre inkább otthon maradnak, s ezzel együtt jár, hogy jóval többet játszanak, a több játék pedig azt is jelenti hogy növekszik a kereslet a Razer termékei iránt. A vezérigazgató szerint azonban valamennyiünknek ki kell vennünk a részünket a vírus elleni küzdelemből, s részükről ez azt jelenti, hogy elkezdik a műtéti maszkok gyártását, amelyet a koronavírussal küzdő országokba küldenek majd el.

©

Az elmúlt időszakban a vállalat tervezői és mérnökei 24 órás műszakban dolgoztak azon, hogy néhány gyártósort átállítsanak a maszkok gyártására – tette még hozzá a a vezérigazgató. Egymillió darab maszkot szándékoznak adományozni különféle országok egészségügyi hatóságai számára világszerte.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!