szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A készülő újdonság a csendes órákhoz hasonló: ha a felhasználó úgy dönt, órákra kizárhatja magát a Facebookból, hogy egyetlen értesítés se zavarja a nyugalmát.

A Facebook is képes egyfajta függőség kiváltására, akárcsak a mobil, de míg utóbbinál többféle lehetőség is van ennek csillapításához, a közösségi oldalnál nem igazán. Valószínűleg ezért is döntöttek úgy Mark Zuckerbergék, hogy pótolják elmaradásukat, ami a növekvő felhasználószám miatt is egyre sürgetőbbé vált.

A fejlesztés (angol nevén) “Quiet Mode” nevet viseli és magyarul talán csendes órákként tudnánk fordítani. A lényege, hogy a felhasználó külön alkalmazás nélkül, a Facebookon belül kérheti, hogy az alkalmazás némuljon el. Ilyenkor az értesítések sem fognak megérkezni, egyedül azokról ad tájékoztatást az oldal, amelyeket igazán fontosnak ítélt meg. (Például mert frissítették a szabályzatot.)

©

A funkció másik érdekessége, hogy felhasználó beállíthatja, mennyi ideig szeretne távol maradni a hírfolyam okozta “zajtól”. Ez esetben az app meg sem nyílik, a főoldal helyett egy számláló jelenik, hogy mennyi idő múlva jár le az önkéntes száműzetés. Ezt persze akármikor fel lehet oldani, de az is kérhető, hogy az app csak néhány percre engedjen vissza, azután pedig újból “kilöki” a felhasználót.

A Facebook egy statisztikai oldalt is készít a fejlesztéshez, ahol részletesen megmutatják, hányszor nyúltunk az alkalmazáshoz az eltelt időszakban. Ez órára, illetve percre pontosan jelzi majd az adatokat. Ugyanebből következik a másik lényeges dolog is: a fejlesztés kizárólag mobilon fog működni.

©

Az ú funkciót első körben az iPhone-használók kapják meg, de ők is csak fokozatosan. Androidon valamikor májusban indul.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
CEU: Van egy igen komoly hasonlóság az elméleti matematikusok és ön között

CEU: Van egy igen komoly hasonlóság az elméleti matematikusok és ön között

Új nevek az SZFE tanárlistáján: a zaklatás eltussolásával vádolt Kiss-B. Atilla is az SZFE új tanárai közt van

Új nevek az SZFE tanárlistáján: a zaklatás eltussolásával vádolt Kiss-B. Atilla is az SZFE új tanárai közt van

Keresztbe tehetnek a hírességek a természetvédők erőfeszítéseinek

Keresztbe tehetnek a hírességek a természetvédők erőfeszítéseinek