szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több mint 15 ezer ember mozgatnak meg éves szinten a Medve Szabadtéri Matekverseny szervezői, akik most egy otthonról játszható online kalandjátékot indítanak, nem csak gyerekeknek. A szombati versenyre nincs létszámlimit, több ezer érdeklődőt várnak.

A Logirintus egy olyan online játék, melyet kitalálói szerint életkori megkötöttség nélkül bárki kipróbálhat és élvezhet, aki szereti a fejtörőket, a furfangos feladványokat és nem riad vissza attól sem, ha hosszabban kell gondolkodnia egy probléma megoldásán. A feladatok egy történetbe vannak építve, így aki minden feladványt helyesen megfejt, annak összeáll egy sztori, amelyben a játékosok felépíthetnek egy civilizációt a Marson, kitermelhetnek megannyi aranyat, vagy éppen megmenekülhetnek a dzsungelből, ahová a repülőjük zuhant.

A Medve Matek csapatának célja az egymástól jelenleg távol lévő barátok, osztálytársak összehozása mellett az is, hogy az egy fedél alatt lévő családok is átélhessék a kalandot, de lehetőség van egyéni indulásra is. A szervezők közlése szerint összesen hat kategóriában lehet majd játszani életkor és csapatösszetétel alapján, lesznek matekosabb és kvízesebb, általános műveltségre építő kategóriák.

A feladatok közben rövid, egyszerű mozgást igénylő feladatokkal fogják a szervezők megmozgatni a résztvevőket, ezzel felhívva a figyelmet a mozgás fontosságára, valamint serkentve az agyi működést.

A játék közben elért szintről és rangokról a játék végén oklevelet, valamint egy meglepetést tölthetnek majd le a résztvevők. Emellett a legjobban teljesítőket külön értékelik és az összes résztvevő között ajándékokat sorsolnak ki.

Jelentkezni a Logirintus weboldalán lehet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának tudományos eredményeket is bemutató Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rekordot döntött az OTP, annyit vásárolt saját részvényeiből

Rekordot döntött az OTP, annyit vásárolt saját részvényeiből

Egy lopott biciklin csúsztak el a katalizátor-tolvajok

Egy lopott biciklin csúsztak el a katalizátor-tolvajok

Érdi tömegverekedés: tizenkét ember letartóztatását rendelte el a bíróság

Érdi tömegverekedés: tizenkét ember letartóztatását rendelte el a bíróság