szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sok ma még a gond az összehajtható, többkijelzős telefonok csuklópántjával. A Microsoft kitalálta, hogyan változtassa előnnyé ezt a problémát.

A két részből álló és összehajtható (nemsokára megjelenő) Surface Neónak, illetve a hasonló eszközöknek van egy kis hátrányuk: a középen lévő csuklópánt nélkülözhetetlen, azonban kettévágja a képet, és esetenként zavarhatja az interakciókat.

A Microsoft épp ezt a „tervezési mellékhatást” oldaná meg azzal, hogy ezt a területet is kijelzővé változtatná, azaz kettő helyett valójában három képernyőt kell elképzelni. A harmadik kijelző a hajtogatott eszköz „gerince”. Sima elrendezés esetén ez a „képernyő” megszakítás nélkül viszi át a tartalmat az egyik képernyőről a másikra, és nem hagy vizuális rést a kettő között.

©

A szabadalom egyébként egy olyan eszközt is leír, amelyik kifelé hajlítható (mint a Huawei Mate X), és a gerinc ekkor kifele néz. Ebben az esetben a harmadik képernyő értesítési panel lesz, ami a fontos információk korlátozott és gyors áttekintését teszi lehetővé.

Tekintettel a hardveres rész és a szoftver összetettségére, amelyre szükség van egy ilyen megoldásnál, illetve a Surface Duo és Neo várható idei megjelenésére, nem valószínű, hogy ezekben az eszközökben debütálna ez a megoldás. Sőt, mivel egyelőre még csak szabadalomról van szó, nincsen garancia arra, hogy meg is valósul az elképzelés.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szájer megerősítette, hogy jelen volt a pénteki bulin

Szájer megerősítette, hogy jelen volt a pénteki bulin

Orbán benézte ellenfelei elszántságát, mostantól lesz igazán csúnya a vétóvita

Orbán benézte ellenfelei elszántságát, mostantól lesz igazán csúnya a vétóvita

Majka: Életek múlnak a hülyeségen, úgyhogy a hülyéket el kell küldeni a fenébe

Majka: Életek múlnak a hülyeségen, úgyhogy a hülyéket el kell küldeni a fenébe