szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kínában már megkezdték a 6G-s technológia fejlesztésének előkészítő munkálatait. A most terjedő 5G-nél is gyorsabb hálózaton eszeveszett sebességgel pöröghetnek majd az adatok.

Bár egyelőre még éppen csak, hogy ismerkedünk az 5G-s hálózatokkal, Kínában jóval előrébb tekintenek ennél. A távol-keleti országban már 2018-ban is a telekommunikáció következő mérföldkövén, a 6G-n dolgoztak, és a Huawei is ezen töri a fejét egy ideje.

A GizChina már hetekkel ezelőtt is arról írt, hogy a kínai Információs és Technológiai Minisztériumban hónapok óta zajlanak az előkészítő munkálatok, és a projekten dolgozó szakértők úgy vélik, az 5G csigalassúságúnak fog tűnni a 6G-hez képest. Egyes szakértők úgy vélik, az újgenerációs mobilhálózat elméleti adatátviteli sebessége 8000x lesz gyorsabb az 5G-nél, azaz

megközelítheti az 1 TB/s-ot.

Ilyen interneten egyetlen másodperc alatt nagyjából 40-50 darab 4K felbontású filmet lehetne letölteni – aminek persze semmi értelme nem lenne, de arra jó a példa, hogy érzékeltesse, micsoda sebességről van szó.

[Még 5G sincs nagyon, de Trump már 6G-re váltana]

Hogy mikorra lesz kész a technológia, egyelőre nem tudni, de érdemes szem előtt tartani, hogy az 5G fejlesztésének 2008-ban kezdtek neki komolyabban, most pedig 2020-at írunk, és még mindig csak a hálózat beindításánál tartunk.

Ha valóban ekkora lesz a hálózat adatátviteli sebessége, akkor azon is érdemes elgondolkodni, hogy vajon milyen eszközök fogják tudni ezt értelmes célokra használni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Legendás könyvesboltok, ahol Harry Potter született vagy a punk keresztanyja dolgozott

Legendás könyvesboltok, ahol Harry Potter született vagy a punk keresztanyja dolgozott

Pert vesztett a Magyar Nemzet, kiderült, kicsoda a kullancsozó Zummer Fülöp

Pert vesztett a Magyar Nemzet, kiderült, kicsoda a kullancsozó Zummer Fülöp

Kórházba került Balassagyarmat koronavírusos polgármestere

Kórházba került Balassagyarmat koronavírusos polgármestere