szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Épp csak hogy indulni kezdenek az első 5G hálózatok a fejlett világban, Kínában már a telekommunikáció következő mérföldkövén dolgoznak.

Akár már 2020-ban elindulhat az első 6G teszthálózat üzeme Kínában – állítja a helyi média. Nem akármilyen előrelépésről lenne szó, a 6G hálózatoknál a letöltések elméleti sebessége akár 1 Tbit/s lehet, ami tízszer gyorsabb annál, amit az éppen most induló 5G hálózat kínálhat.

A kínai szakemberek szerint a 6G-vel jóval nagyobb lefedettséget lehetne elérni, mint az 5G-vel, sőt potenciálisan műholdas internetként is működhetne. Su Xin, a kínai Ipari és Informatikai Minisztérium 5 G csoportjának vezetője szerint a 6G technológia együtt létezhetne a vezeték nélküli kommunikáció jelenlegi egyéb formáival.

Legelső lépésként a 6G potenciális alkalmazási lehetőségeit vizsgálnák, mielőtt komolyabban invesztálnának az új technológiába. Azt szeretnék kideríteni, hogy milyen technológiákra kell összpontosítani a jelenlegi 5G fejlesztéseknél, és melyeket lehetne közülük átvinni a 6G-re. Ha minden a tervek szerint alakul, 2030-ra már működnének Kínában a 6G hálózatok.

Az 5G bevezetése világszerte, így várhatóan Magyarországon is 2019-ben indul. Nagy változásokat hoz már ez is: epekedni fog utána, ha megmutatjuk, hogy mire jó.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jobb tévéket akar a Samsung, az LG-től rendelnének kijelzőt hozzá

Jobb tévéket akar a Samsung, az LG-től rendelnének kijelzőt hozzá

Hirdetésekhez is használja a felhasználók beszédét a Spotify

Hirdetésekhez is használja a felhasználók beszédét a Spotify

Viperával akart emberkedni a lengyel sofőr, de nagyon beégett – videó

Viperával akart emberkedni a lengyel sofőr, de nagyon beégett – videó