szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Christie’s aukciósház egy privát licitjén nem mindennapi tárgy kerül kalapács alá: a Hold egy kiszakadt darabját vásárolhatják meg az érdeklődők.

Még az Apollo-missziók során sem került akkora holdkő a Földre, mint amekkorát hamarosan kalapács alá helyeznek a Christie's egy különleges árverésén. A világhírű aukciósház a honlapján számolt be a jeles eseményről, megemlítve azt is, hogy a 13,5 kilós holdkő az ötödik legnagyobb, amelyre rábukkantak a Földön.

Az MNWA 12691 kódjelű szikladarabot feltehetően egy meteoritzápor vagy üstökös szakította ki a szomszédos kísérőnkből. A kődarabra a Szahara nyugati részén, Algéria és Mauritánia határvidékén bukkantak rá 2017-ben. Ettől függetlenül a kutatók úgy tartják, hogy a darabka már nagyon régen leeshetett, több mint száz, de akár ezer évvel korábban is.

©

A Holdról származó kőzetet 2 millió font kikiáltási áron tervezik elárverezni, ami hozzávetőlegesen 803 millió forintot jelent. A darabka persze ennél drágábban is elkelhet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bloomberg-elemzés: Merkelnek rá kellene pirítania Orbánékra, amiért blöffölnek

Bloomberg-elemzés: Merkelnek rá kellene pirítania Orbánékra, amiért blöffölnek

Ugrik a lengyel kenguru: itt készül Európa elektromos autóbuszainak egyharmada

Ugrik a lengyel kenguru: itt készül Európa elektromos autóbuszainak egyharmada

Az Ab nem marasztalta el Handó Tündét

Az Ab nem marasztalta el Handó Tündét