szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kínai Csien Cehaónál 2019-ben kettes típusú cukorbetegséget diagnosztizáltak. Az e-sportoló szerint hiába próbált változtatni az életmódján, nem javult az állapota, ezért orvosai tanácsára teljesen felhagy az e-sportokkal.

Mindössze 23 éves, mégis visszavonul Kína legjobb e-sportolója, Csien Cehao. A fiatal férfi a BBC beszámolója szerint egészségi állapota miatt döntött úgy, hogy többé nem az e-sportolással fogja keresni a kenyerét.

Cehao még 2012-ben, 15 évesen lett profi e-sportoló a League of Legends játéknak köszönhetően, a világ pedig Uzi becenéven ismerhette meg. A férfi a kínai közösségi oldalon, a Weibón jelentette be döntését.

Az éveken át tartó éjszakázás, az egészségtelen táplálkozás és a sok stressz miatt 2019-ben kettes típusú cukorbetegséget diagnosztizáltak nála. Ezután próbált változtatni: többet mozgott, átütemezte a munkáit és gyógyszeres kezelést is kapott, de az állapota nem javult.

Mint írja, a mentális állapota sem olyan jó már, mint korábban, orvosai ezért azt tanácsolták neki, hogy álljon le az e-sporttal, különben komoly komplikációi lehetnek.

A BBC azt írja, hogy a játékfüggőség nagyon komoly probléma a távol-keleti országban, ez pedig a kormány szerint összefüggésben állhat a gyerekek rossz egészségi állapotával. A kínai vezetés 2019 novemberében törvényt is hozott arra vonatkozóan, hogy mikor (nem) játszhatnak online játékokat a 18 év alattiak. Ezek szerint 22 óra és reggel 8 óra között tilos ilyen tevékenységet folytatniuk.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Közel 500 kilométer elektromosan, ezt tudja a most leleplezett új Mercedes EQA

Közel 500 kilométer elektromosan, ezt tudja a most leleplezett új Mercedes EQA

111 újabb áldozata van a koronavírusnak

111 újabb áldozata van a koronavírusnak

Meghalt Kriza Ákos

Meghalt Kriza Ákos