szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Biometrikus azonosítással bővíti Messenger üzenetküldőjét a Facebook. A fejlesztés elsőként az Apple okostelefonjain lesz kipróbálható.

A Facebook már gőzerővel dolgozik rajta, hogy integrálni tudja az iPhone-ok Face, illetve Touch ID nevű szolgáltatását a Messenger üzenetküldőbe. A funkcióval – amely szinte biztosan jön majd androidos készülékekre is – nagyobb védelem alá kerülnek a programon belüli beszélgetések, hiszen a főpanelen lévő összes üzenet elolvasásához a biometrikus azonosítóra is szükség lesz.

©

A gyakorlatban úgy fog kinézni a dolog, hogy amikor valaki megnyitja a Messengert, a teljes felület használatához előbb igazolnia kell magát. Csakúgy, mint amikor feloldja a készüléke képernyőjét. A funkciót úgy alkotják meg, hogy a felhasználó eldönthesse, milyen időközönként szeretné, ha az app igazolná őt, miután kilépett a szoftverből. Például rögtön, ahogy bezárta az appot, 1, esetleg 15 perccel, vagy 1 órával azután. Az Engadget szerint az újítást már tesztelik a Facebooknál.

A cég extra kedvessége ugyanakkor nem jelent teljes biztonságot, mivel azon a képernyőn, ahol az értesítéseket látják a felhasználók, továbbra is azonosítás nélkül válaszolhatnak partnereiknek. Ahhoz viszont, hogy a konkrét beszélgetés, minden emojival, megosztott fotóval vagy videóval, látható legyen, már meg kell nyitni az appot – és épp itt jöhet jól a bevezetendő újítás.

A Facebook ígérete szerint nem tárolja majd el az iPhone-ok Touch, illetve Face ID-s azonosítóit, csak felhasználja azokat, hogy lakat alá helyezze a küldött és fogadott üzeneteket. Fontos az is, hogy a funkció nem automatikus, ahhoz a facebookozóknak kell majd aktiválniuk.

Ha értesülni szeretne az új funkció elérhetőségéről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Megváltozik a Facebook Messenger az androidos telefonokon

Átalakul a felhasználók egy része által imádott funkció, amit mások a Messenger telepítése után azonnal ki szoktak kapcsolni. Kezesebbek, személyre szabhatóbbak lesznek a buborékként felugró beszélgetések.