szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Magyarország is felkerült az egyik legnépszerűbb netes sebességmérő, a Speedtest májusi ranglistájába. Azt vizsgálták, hogy az egyes országokban milyen lassú és milyen gyors a vezetékes, valamint a mobilos internet.

Magyarország a 36. és a 16. helyet szerezte meg a Speedtest.net májusi felmérőjén, amely azt vizsgálta, hol van a legjobb és a legrosszabb netkapcsolat a Földön. Az oldal a mobilinternetet és a rendes, vezetékes hálózatot is nézte; a magyarok ez utóbbin rosszabbul teljesítettek (a 36. helyet csíptük meg), szemben a fix kapcsolatú vizsgálattal (ez lett a 16. hely).

A legjobb mobilinternettel a Speedtest értékelése szerint Dél-Korea rendelkezik, itt az átlagos sebesség 100,22 Mbps. Ennél a vizsgálatnál Afganisztán végzett az utolsó helyen (138.), odaát mindössze 5,71 Mbps-al lehet tölteni a mobilokról. Magyarország a 36. helyével 42,77 Mbps-ra képes.

©

A vezetékes internet versenyében Szingapúr győzött, az ázsiai metropoliszban 205,13 Mbps az átlagos sávszél, a második Hongkongban 183,24, a harmadik Thaiföldön pedig 170,14. Érdekesség, hogy ebben a tekintetben a negyedik helyen álló Románia is leelőz minket: a szomszédban 159,31 Mbps az átlagsebesség, nálunk 131,15 Mbps – legalábbis a Speedtest szerint.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rövid időn belül megtelhet a kiskunhalasi járványkórház

Rövid időn belül megtelhet a kiskunhalasi járványkórház

18 kocsit tört fel egy tolvaj Tatabányán

18 kocsit tört fel egy tolvaj Tatabányán

Koronavírusos a lengyel elnök

Koronavírusos a lengyel elnök