szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Edge a jelek szerint mindenképpen átmásolja a Firefox adatait, még akkor is, ha ezt a felhasználó letiltja, vagy ha megszakítja a telepítést.

A világ egyik legnépszerűbb internetes böngészőjének, a Firefoxnak a felhasználói kiszúrták, hogy a Microsoft a minap terjeszteni kezdett új Edge szoftvere akkor is adatokat importál a Mozilláéból, ha erre nem kapott engedélyt. Volt, aki megszakította az Edge frissítésének telepítését, de a biztonság kedvéért ellenőrizte, hogy mi történt az adatokkal, és csodálkozva tapasztalta, hogy a Microsoft programja még így is átemelte a védeni kívánt adatokat.

A Microsoft egyelőre nem nyilatkozott az ügyben, így nem világos, miért ennyire agresszív az Edge – írja a Computerworld.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!