szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Facebook jelzi majd, ha a felhasználók hónapokkal korábbi írásokat akarnak megosztani a hírfolyamban, melyek talán már régen elavult információkat tartalmaznak.

Azzal biztosan nem vádolható a Facebook, hogy nem tartja naprakészen a hírfolyamot. A cég ugyanis elég gyakran készít új funkciókat a rendszer egyik legfontosabb részéhez, hogy a böngészés valóban élmény legyen, még ha nem is mindegyik újdonság nyeri el a közösség tetszését. Egy világszerte csak most élesedő funkcióval azonban talán mindkét tábor elégedett lesz.

Mint az Engadget is írja, a platform egy olyan fejlesztést készített, amely jelzést küld a felhasználóknak arról, ha 90 napnál régebbi cikket készülnek megjelentetni a hírfolyamukban. Ez két okból is praktikus: így egyrészt nem terheljük felesleges, és nem is aktuális információkkal az ismerősöket, másrészt elejét vehetjük az álhírek terjedésének. Ugyanis nem feltétlenül csak a hamis hírek kaphatnak “ál” jelzőt, egy újból terjedni kezdett (ám nagyon régi) írás miatt is kialakulhat a jelenség, de legalábbis félreértést szülhet.

©

A figyelmeztetés böngészőben és a Facebook alkalmazásában is meg fog jelenni, vagyis asztali környezetben és mobilon is. A régebbi cikk posztolására természetesen továbbra is lehetőség van/lesz.

A Facebook nagy valószínűséggel a közelgő amerikai elnökválasztás okán készítette el az új funkciót, amelyet tehát, mint már írtuk, el is kezdtek élesíteni. Mivel az elterjesztése fokozatos, nem mindenkinél jelenik meg egyszerre. De jönni fog.

Ha máskor is tudni szeretne a Facebook új funkcióiról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!