szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem biztos, hogy örül az a felhasználó, akinél a tálcán lévő ikonok mozogni kezdenek. Mindez egy kis hiba következménye, amelyik a Windows 10 májusi frissítése után tűnt fel.

Szokatlan animációra figyelt fel néhány Windows-felhasználó (és ennek hangot adott a Redditen is): a tálcán lévő ikonok közül némelyik váratlanul mozogni kezdett. Ráadásul mindez a rendszer nagy májusi frissítése (2004 verzió) után kezdődött. A jelenlegi elképzelések szerint a probléma hátterében a érintőképernyő-illesztőprogramok állhatnak, azaz olyan gépeket érint, amelyeknél a képernyőérintési funkció is elérhető.

Mivel a Microsoft egyelőre nem javította a hibát, az érintett felhasználóknak két lehetőségük van. Mindenekelőtt frissíteni kell az említett illesztőprogramokat, már amennyiben van belőlük újabb verzió. Ha ez ne érhető el, vagy a frissítés után sem szűnik meg a probléma, akkor az egyetlen megoldás az érintőképernyő letiltása az Eszközkezelőből.

Vannak, akik szerint a táblagép mód be- és kikapcsolása átmenetileg megoldja a problémát, így ezt is ki lehet próbálni, különösen, ha semmi más nem működik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!