szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Aki a Google fotós tárhelyére menti a telefonján lévő képeket, annak nem árt tudnia, hogy a Google Fotók alkalmazás most egy ideig nem mindenről készít biztonsági mentést. De aki szeretné, az visszakapcsolhatja magának a teljes mentést.

A koronavírus-járvány miatt nemcsak a videohívások és a csoportos beszélgetések ideje nőtt meg, de a felhasználók több fotót, videót és mémet küldtek el egymásnak a különböző üzenetküldő appokon keresztül, mint korábban. Emiatt eszközöl egy fontos változtatást a Google: a vállalat munkatársa, Kate Lynn a Google Fotók fórumán jelentette be, hogy a Google Fotók (Photos) alkalmazásban alaphelyzetben kikapcsolták az üzenetküldő alkalmazásokban kapott fotók és videók automatikus feltöltését a felhőbe. Ezt tették annak érdekében, hogy megkíméljék az erőforrásaikat és kisebb legyen a terhelés a globális infrastruktúrán. Hasonló okból változtatott korábban a YouTube és a Netflix is a streamelt videóik felbontásán.

[Nézzen rá a Google Fotókra, átszabták a kinézetét, és új funkciókat is kapott]

Az XDA-Developers szerint a módosítás a

  • a Facebook Messenger
  • a Helo,
  • az Instagram,
  • a LINE,
  • a Messages, azaz a készülék beépített üzenetküldője,
  • a Snapchat,
  • a Twitter,
  • a Viber és
  • a WhatsApp

alkalmazások mappáit érinti, tehát ezek tartalmáról nem készül egy darabig biztonsági mentés.

A változásról a Google egyenként is értesíti a felhasználókat, amikor azok megnyitják az appot. Aki úgy érzi, számára fontos, hogy ezek a tartalmak is (f)el legyenek mentve, az az alkalmazáson belüli beállításokban a Biztonsági mentés és szinkronizálás opciónál rendezheti az opciót.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!