szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A pillangó mechanizmussal ellátott billentyűzet után újfajta megoldáson töri a fejét az Apple. Az elképzelésük megoldana egy régi problémát, de néhány kérdést is felvet.

Az Apple jó néhány szabadalmi terve került már a nyilvánosság elé, legutóbb például az, amely egy érintőképernyős MacBookról árulkodik. De készült már terv arra is, miként oldanák meg az összehajtható telefonok nagy problémáját, és a cupertinói cég által megálmodott különleges egérre is érdemes rápillantani.

Az Apple rajongói azért lehetnek érzékenyek az Apple billentyűzet-megújító terveire, mert az általuk kifejlesztett pillangómechanikás billentyűzet annyira rosszul sikerült, hogy még csoportos per is indult miatta a vállalat ellen.

Az AppleInsider most egy olyan szabadalni tervet fedezett fel, ami arról árulkodik, hogy a cég egy újfajta, üvegből készülő billentyűzet megalkotásán dolgozik. A terveik szerint ez nemcsak strapabíróbb gombokat, hanem látványosabb kialakítást is jelentene.

A laptopokhoz és táblagépekhez is használható eszköz lényege, hogy a különböző betűket és szimbólumokat a háttérvilágítás rajzolná fel a gombokra, ezzel kiküszöbölve, hogy a feliratok egy idő után lekopjanak.

Az Apple ezt többféle módon is el tudja képzelni. Az egyik ilyen, magát a karaktert rajzolja meg a fény, a másik elgondolás viszont, hogy a gomb összes többi területét, így téve láthatóvá a betűt, számot és szimbólumot.

©

Mindez egyelőre csak terv, és könnyen lehet, hogy sosem lesz belőle kész termék. Az sem teljesen világos még, hogy csak a billentyűk készülnének-e üvegből vagy a klaviatúra teljes felülete abból lenne. A legfontosabb kérdés pedig az, vajon mennyire lenne sérülékeny egy ilyen hardverelem. (Spoiler alert: valószínűleg nagyon.)

Ami biztos: az Apple már korábban is fejlesztett billentyűzetet, így könnyen lehet, hogy előbb-utóbb ez is megjelenik majd a piacon.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Intézkedés közben halt meg egy rab Sátoraljaújhelyen, gyilkosság gyanúja miatt indult nyomozás

Intézkedés közben halt meg egy rab Sátoraljaújhelyen, gyilkosság gyanúja miatt indult nyomozás

Csaknem 20 millió koronavírus-fertőzött van a világon

Csaknem 20 millió koronavírus-fertőzött van a világon

Éhségsztrájkba kezdett a Jobbik képviselője, aztán megjelent Bede Zsolt

Éhségsztrájkba kezdett a Jobbik képviselője, aztán megjelent Bede Zsolt