szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A koreai ETNews a Samsung ügyeit ismerő forrásokra hivatkozva azt írja, bizonyos modellek mellé már nem jár telefontöltő 2021-ben.

Az elmúlt hetekben egyre többet pletykálnak arról, hogy az Apple kiveszi a fülhallgatót és a töltőt is az iPhone 12 csomagolásból, így a vásárlók lényegében csak a telefont kapnák meg. Hogy valóban így lesz-e, az várhatóan csak a bemutatón derül majd ki, ám a legfrissebb pletykák szerint nemcsak az Apple tervez ilyesmit.

A koreai nyelvű ETNews beszámolójára hivatkozva a Mashable azt írja, hogy a Samsung hasonlóra készül. A dél-koreai cég a töltőt venné ki a jövőre érkező telefonok dobozából, a döntést pedig azzal indokolhatja, hogy a legtöbb felhasználó már rendelkezik USB-C töltővel.

A cég ezzel két legyet ütne egy csapásra. Egyrészt spórolna, hiszen nem kellene plusz eszközt csomagolni a telefonhoz, másrészt pedig a felhasználók is jól járhatnak: az 5G-s telefonokban hiába lenne extra alkatrész, nem kerülnének többe.

A beszámoló szerint a Samsung már tárgyal a beszállítókkal arról, hogy mindez milyen hatással lesz a töltőket gyártó cégekre. A Mashable szerint a legvalószínűbb, hogy a vállalat óvatosan vezényli majd le a változást, és kezdetben csak egy-két modell mellől fog hiányozni a kiegészítő.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Japánban a Starbucksból is lehet dolgozni, és nem is akárhogyan

Japánban a Starbucksból is lehet dolgozni, és nem is akárhogyan

Hétvégén lesz az egyik legszerethetőbb magyar fesztivál

Hétvégén lesz az egyik legszerethetőbb magyar fesztivál

Meghalt a Vértesszőlősnél balesetet szenvedett siklóernyős

Meghalt a Vértesszőlősnél balesetet szenvedett siklóernyős