szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már magyarországi szakszervizek is csatlakozhatnak az Apple hivatalos szervizhálózatához, ha iPhone-ok jótálláson túli javításával foglalkoznának.

Az Apple tavaly indította el a "Független javítócégek" nevű programját az Egyesült Államokban, melyet több európai országra kiterjesztve most Magyarországon is elérhetővé tesz – közölte az amerikai gyártó. A változásnak köszönhetően a kisebb hazai szervizek az Apple hivatalos partnereivel egyező feltételekhez juthatnak.

A gyártó weboldalán olvashatók szerint a Független javítócégek programja olyan cégeknek szól, amelyek iPhone-ok jótálláson túli szervizelését szeretnék végezni. A programra jogosult cégek az Apple eredeti alkatrészeit, szerszámait, képzését, szervizelési útmutatóit, diagnosztikai eljárásait és erőforrásait használhatják különböző, jótálláson túli iPhone-javításokhoz, például iPhone-kijelzők és -akkumulátorok cseréjéhez.

A programba ezért olyan cégek jelentkezését várja az amerikai vállalat, melyek ilyen, jótálláson túli javításokra szakosodtak. (A viszonteladóknak a Hivatalos Apple-szervizek, vagyis az AASP-programot ajánlják a cupertinóiak.) Az Apple hangsúlyozta azt is, hogy a jelentkező cégek nem használhatják a gyártó védjegy alatt álló kifejezéseit a cég nevében vagy a weboldaluk részeként, kivéve akkor, ha ez összhangban áll az Apple védjegyekre vonatkozó feltételeivel.

A jelentkező cégnek emellett meglévő vállalkozásnak kell lennie, melyet a vonatkozó dokumentumokkal igazolni is kell az Apple felé. A pályázó vállalkozásnak üzlethelyiséggel is kell rendelkeznie – a sima lakcímet nem fogadják el. További kritérium még, hogy a javításokat Apple-minősítésű technikusoknak kell végezniük. A minősítés megszerzéséhez szükséges vizsgát az Apple online tesztközpontján keresztül lehet lerakni; ezeket aztán évente és termékenként aktualizálni kell. Azok, akik bekerülnek a Független javítócégek programjába, ingyen vizsgázhatnak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kétmillió forint és átlátszó a Xiaomi új tévéje

Kétmillió forint és átlátszó a Xiaomi új tévéje

Most a biciklis szabálytalanságokról csinált videót a rendőrség

Most a biciklis szabálytalanságokról csinált videót a rendőrség

Mérnökök: Elszomorítók az idei felvételi adatok

Mérnökök: Elszomorítók az idei felvételi adatok