szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Magyar iPhone-használókat is érint az a hiba, amely következtében több népszerű alkalmazás sem működik az Apple okostelefonjain. A kialakult helyzetért a Facebook a felelős.

A Facebook szoftverfejlesztői készletében (SDK) felmerült újabb hiba miatt több népszerű iOS-alkalmazás sem működik megfelelően az Apple okostelefonjain – írta a Gizmodo. A jelenség magyarországi felhasználókat is érint, és náluk sem csak egyetlen appal van gond: a Spotify, a Waze, a TikTok és a Viber is összeomolhat a készülékeken.

A szoftverfejlesztői készlet hibáját már észlelte a Facebook, és közölte: dolgoznak annak elhárításán. Egyébként néhány héttel korábban pontosan ugyanez a helyzet állt elő, ráadásul ugyanazzal a következménnyel: bizonyos iOS-appok, melyekbe Facebook-fiókkal lehet belépni, az indításuk után hibába ütköztek, ezért azonnal bezárultak.

Bár a Facebook arról egyelőre nem adott ki tájékoztatást, hogy pontosan mi okozza az újabb problémát, többek szerint az adatküldés, illetve -feldolgozás terén alakult ki valami rendellenesség, amit képtelenek voltak lekezelni a szolgáltatás szerverei.

Az androidos eszközön nem tapasztaltak hasonlót.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az utolsó egyedek sejtjeiből támasztanának fel egy kihalt orrszarvú fajt

Az utolsó egyedek sejtjeiből támasztanának fel egy kihalt orrszarvú fajt

Hont András: Mit üzen a magyar ellenzéknek Minszk?

Hont András: Mit üzen a magyar ellenzéknek Minszk?

Gyors, takarékos vagy környezettudatos: melyik az Önhöz leginkább passzoló autó?

Gyors, takarékos vagy környezettudatos: melyik az Önhöz leginkább passzoló autó?