szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tervek szerint augusztus 28-án tart majd eseményt a Neuralink nevű cég, amely az agy-számítógép interfész létrehozásán fáradozik.

Néhány évvel ezelőtt igen ambíciózus céllal alapította meg Elon Musk a Neuralink nevű cégét. A vállalat feladata, hogy olyan interfészt hozzon létre, amely segítségével össze lehet kapcsolni az agyat az emberi számítógéppel. Részeredményeket már tavaly láthattunk: olyan szenzort hoztak létre, ami feltalálói szerint forradalmi változást hozhat a Parkinson-kór és az epilepszia kezelésében.

Akkor azt mondták, 2020 második negyedévében már emberekbe is beültetnénk a szenzorokat, ám erre egészen eddig nem került sor. Hogy a folyamatot a koronavírus-járvány zavarta-e meg, vagy egyszerűen csak nem sikerült odáig eljutni, hogy a dolog valóban működjön, nem tudni.

Elon Musk minap egy rövid bejegyzésben arról írt Twitteren, hogy augusztus 28-án egy eseményt tartanak majd. A meglehetősen szűkszavú bejelentésen kívül csupán a Neuralink hitvallását osztotta meg a követőivel:

If you can’t beat em, join em,

vagyis:

Ha nem tudod legyőzni őket, szövetkezz velük.

Ezzel minden bizonnyal arra akart utalni, hogy a mesterséges intelligenciát egy idő után már nem lesz képes legyőzni az ember, a technológiát viszont fel lehetne használni arra, hogy egyfajta "szuperembert" hozzanak létre. Korábban kiderült, Musk úgy gondolja, hogy különben az emberek a világ felesleges, haszontalan tényezőivé válnak majd a gépek számára, mihelyst elterjed a mesterséges intelligencia.

Mindent összevetve nem elképzelhetetlen, hogy a chip beültetésével kapcsolatban történt némi előrelépés, de az sem kizárt, hogy ismét sikerült közelebb kerülni a vágyott interfész megvalósításához.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Menthetetlennek tűnik 2020 a turizmusban

Menthetetlennek tűnik 2020 a turizmusban

Bekapcsolva maradjon-e a vírusirtó, amikor játszunk a számítógépen?

Bekapcsolva maradjon-e a vírusirtó, amikor játszunk a számítógépen?

A közértlánc- és hoteltulajdonos K. Ferenc a letartóztatott magyar milliárdos

A közértlánc- és hoteltulajdonos K. Ferenc a letartóztatott magyar milliárdos