szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy új technológia már 5 perc alatt képes 50 százalékosra feltölteni egy mobiltelefon akkumulátorát.

A Vivo bemutatta, mit tud a gyakorlatban a tavaly nyáron kitalált új, 120W-os töltőtechnológiája, amelyről a kínai Weibo oldalon tettek közzé egy videót. A felvételen egy hagyományos okostelefon látható, amelyet mindössze 15 perc sikerült maximálisra,

azaz 100 százalékosra tölteni.

Az Android Authority által is bemutatott videó szerint a töltő 5 perc alatt pumpálta 50 százalékosra az IQOO nevű részleg által kidolgozott gamer telefont. A készülék tudása nem ismert, csak annyi, hogy egy 4000 mAh-es akkumulátor dolgozik benne. A 80 százalékos kapacitáshoz nagyjából 10 percre van szükség.

A technika már készen áll a tömegtermelésre.

A Xiaomi szintén 120W-os egységet fejlesztett, az Oppo viszont már a 125-nél tart. Ezzel értelemszerűen még gyorsabban tölthető fel a telefon. A működéshez szükséges energia itt is vezetéken át érkezik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az államé lett a sármelléki repülőtér

Az államé lett a sármelléki repülőtér

Drasztikus változás jön Kuvaitban: 70-ről 30 százalékra csökkentenék a vendégmunkások arányát

Drasztikus változás jön Kuvaitban: 70-ről 30 százalékra csökkentenék a vendégmunkások arányát

Kórházbezárástól tartanak, tüntetés volt Vásárosnaményban

Kórházbezárástól tartanak, tüntetés volt Vásárosnaményban