szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elon Musk szokásához híven Twitteren osztott meg néhány információt arról, miként is kell elképzelni a Neuralink nevű cége által fejlesztett agy-számítógép interfész működését.

Elon Musk cégire úgy általában véve is érdemes odafigyelni, a Neuralinkre azonban talán még az átlagosnál is picivel jobban. A vállalat feladata ugyanis, hogy olyan interfészt hozzon létre, amelynek segítségével össze lehet kapcsolni az agyat a számítógéppel. Részeredményeket már tavaly láthattunk: olyan szenzort hoztak létre, ami feltalálói szerint forradalmi változást hozhat a Parkinson-kór és az epilepszia kezelésében. Ahhoz, hogy a fejlesztés mire lehet még képes, Elon Musk legutóbbi Twitter-bejegyzése adhat támpontot.

[Elon Musk szerint öt-tíz év múlva úgy tanulhatunk majd nyelveket, hogy letöltjük őket – az agyunkba]

Austin Howard, az amerikai Észak-Karolinai Egyetem tudósa arról kérdezte Muskot, hogy szerinte az agy-számítógép interfészen keresztül lehetséges lesz-e, hogy fülhallgató és hangszóró nélkül hallgassanak az emberek zenét. Vagyis más szavakkal: lehetséges-e, hogy közvetlenül az agyba streameljünk zenét? Elon Musk tömör választ adott: "Igen".

Musk egy másik felvetésre is válaszolt. Amikor azt kérdezték tőle, a fejlesztés képes lehet-e stimulálni az agyat úgy, hogy a szervezet szerotonint (a testhőmérséklet, hangulat, hányinger, szexualitás, alvás és az étvágy szabályozásában szerepet játszó neurotranszmitter) vagy a méh összehúzódásáért felelős oxitocin nevű hormont termeljen, a válasza szintén igenlő volt.

És ha már Twitter: Elon Musk a jelek szerint mérnököket is szívesen toboroz a Neuralinkhez, erről szintén egy bejegyzést tett közzé.

A Neuralink augusztus 28-án tart majd egy eseményt, de egyelőre nem tudni, hogy miről.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jövő tavaszig meghosszabbították a szükségállapotot Spanyolországban

Jövő tavaszig meghosszabbították a szükségállapotot Spanyolországban

Kormánybarát kastélybirtokosok egymás közt: L. Simonék összehangolnak

Kormánybarát kastélybirtokosok egymás közt: L. Simonék összehangolnak

Legyen óvatos: újfajta csalás terjed, magyar internetezőket próbálnak rászedni

Legyen óvatos: újfajta csalás terjed, magyar internetezőket próbálnak rászedni