szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Steve Wozniaknak nagyon rosszul esik, hogy valakik a nevével és arcával visszaélve próbálják csőbe húzni az internetezőket.

Saját maga és több ismert személy nevében pert indított a YouTube mögött álló Google ellen az Apple társalapítója. Steve Wozniaknak azzal van problémája, hogy a videomegosztón olyan bitcoinos csalások jelennek meg, amelyekben az ő neve és arca tűnik fel – a keresőcég azonban semmit nem tesz ez ellen, gyakorlatilag figyelmen kívül hagyja a jelzéseit.

Wozniak ellenpéldaként a Twittert hozta fel, amely szerinte minden megkeresésére hatékonyan reagál, és törli is a kifogásolt posztokat, ha a kérés valóban indokoltnak bizonyult. Wozniak szerint a YouTube ezzel szemben semmilyen felelősséget nem vállal, ami több mint aggasztó.

A bitcoinos csalások lényege, hogy a bűnözők egy bizonyos összeg befizetésére kérik a gyanútlan felhasználót, azt ígérve, hogy annak dupláját adják vissza – a pénz persze sosem érkezik meg. Wozniak egyébként szintén érintett volt a Twitter történetének eddigi legsúlyosabb hackertámadásában, amely során milliós követői táborral rendelkező fiókokat törtek fel – szintén bitcoinos csalás céljából.

Wozniak az általa benyújtott keresetben egyebek mellett az egyértelműen átverés jelleggel készült videók azonnali törlését és a felhasználók arról való tájékoztatását kéri a Google-től.

Az Apple társalapítója nem először szólal fel internetes szolgáltatások ellen: legutóbb a Facebookot bírálta, és azt üzente, akinek fontosak az adatai, inkább törölje magát az oldalról. (Wozniak maga pont ezért nincs fent a Facebookon.)

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Wayne Rooney visszavonult

Wayne Rooney visszavonult

Így lett 12 milliárd euróval vastagabb magyar „országboríték” az EU-ban

Így lett 12 milliárd euróval vastagabb magyar „országboríték” az EU-ban

A GPS-t követte a Dunába hajtó sofőr, azt hitte, hogy lesz ott egy híd

A GPS-t követte a Dunába hajtó sofőr, azt hitte, hogy lesz ott egy híd