szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Steve Wozniak már tavaly törölte a Facebook-fiókját, most pedig ugyanerre buzdít másokat is. Az Apple társalapítója szerint a közösségi oldal(ak) használata nem biztonságos.

A TMZ amerikai celebportál állította meg néhány percre egy amerikai reptéren az Apple társalapítóját, Steve Wozniakot, hogy rövid interjút készítsenek vele. Wozniak készséggel állt a riporterek rendelkezésére, majd egy pillanatban arról kezdett beszélni, hogy a közösségi oldalak szerinte egyáltalán nem biztonságosak.

Wozniak nem csak általánosságban fejtette ki véleményét, konkrét neveket is említett: a Facebook körül sokasodó botrányoktól saját elmondása szerint kiveri a víz, és ezért is döntött úgy, hogy a tavaly kirobbant Cambridge Analytica-ügy után inkább törli magát az oldalról. Wozniak most ugyanerre buzdít másokat is, szerinte nincs min gondolkodni.

Az Apple társalapítója úgy látja, a közösségi oldalakkal megosztott információk nincsenek biztonságban, és ez alatt nem csak a Facebookot érti. Szerinte az Instagram ugyanúgy képes lehet hallgatózásra, annak ellenére is, hogy a Facebook számtalanszor kijelentette, nem csinálnak ilyesmit.

Nem Wozniak az első, aki a Facebook ellen kampányol. Korábban a WhatsApp üzenetküldő társalapítója is erre hívta fel a figyelmet. Hasonló kritikákat fogalmazott meg Mark Zuckerberg egykori jó barátja, Chris Hughes is, aki szerint az oldal mára akkorára nőtt, hogy hatalma az amerikai kormányét is lekörözi.

Egy idén februárban publikált kutatás szerint már egy hónapnyi Facebook nélküli élet is boldogabbá teszi az embert. Úgyhogy ha törölné magát, itt talál hozzá segítséget. Ha továbbra is facebookozni szeretne, de minél nagyobb biztonságban tudná személyes adatait, akkor itt talál 5 beállítást, melyeket jobb, ha most azonnal megcsinál a fiókjával – különös tekintettel a legutolsó pontra.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mit tegyen a szülő, ha azt gyanítja, hogy koronavírusos a gyereke?

Mit tegyen a szülő, ha azt gyanítja, hogy koronavírusos a gyereke?

Profil: Orbán mindig külső ellenséget keres – ezért támadja a külföldi újságírókat

Profil: Orbán mindig külső ellenséget keres – ezért támadja a külföldi újságírókat

Hat szabad intenzíves ágy maradt egész Romániában

Hat szabad intenzíves ágy maradt egész Romániában