szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A váratlan körülmények miatt úgy gondolja a Samsung, ideje fontolóra venni egy régebbi ajánlatot: lecserélné saját szolgáltatásait a Google szolgáltatásaira.

A Google egy ideje nyomul már a Samsungnál, azonban úgy tűnik, most jött el az idő, hogy a dél-koreai cég is tárgyalásokat kezdjen a keresőóriással, a fő szolgáltatások lecseréléséről. Ez – a Bloomberg értesülése szerint – érinthetné a Bixby asszisztenst és a Galaxy Store-t is, abban az értelemben, hogy a Samsung készülékeken alapértelmezetté válhatna a Google asszisztens és lekerülne a Samsung saját appáruháza.

Annak ellenére, hogy a Samsung jelenleg is a világ legnagyobb okostelefon-gyártója (tavaly közel 300 millió telefont értékesített), komoly visszaesést okozott számára a koronavírus-járvány, s a mobil eszközök iránti keresetcsökkentés meggyengítette tárgyalási pozícióit a Google-lel. A dél-koreaiak ezzel együtt kénytelenek új csatornákat keresni bevételeik növelése érdekében. Az üzlet persze a Google számára is előnyös lehet, hiszen közvetlen hozzáférést kaphatna a Samsung okostelefon-használók millióihoz.

Számok egyelőre nem jelentek meg, de a Bloomberg megjegyezte, hogy a Google évente dollármilliárdokat fizet az Apple-nek azért, hogy keresőmotorja alapértelmezett legyen az iPhone-okon.

A Google sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a fentieket.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Otthagyja a Magyar Operatőrök Társaságát az SZFE rektorhelyettese

Otthagyja a Magyar Operatőrök Társaságát az SZFE rektorhelyettese

Bűnözők vagy Robin Hoodok? Gyerekeknek adakozott egy zsarolóvírust fejlesztő csapat

Bűnözők vagy Robin Hoodok? Gyerekeknek adakozott egy zsarolóvírust fejlesztő csapat

Íme a republikánusok, akik Trump bukásáért és Biden győzelméért kampányolnak

Íme a republikánusok, akik Trump bukásáért és Biden győzelméért kampányolnak