szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Twitter szeretné, ha mindenki tisztában lenne vele, ha egy-egy megosztás mögött a kormányzati érdekeket képviselő médium áll.

Június elején a Facebook elkezdte megjelölni az állami fenntartású médiumok oldalait. A közösségi oldal szerint a kormánymédiában megjelenő hírek egyértelműen egy politikai stratégia részét képezik, ezért az olvasóknak tudniuk kell arról, hogy amit látnak, arra a kormányzat közvetlen hatással van, vagy legalábbis lehet.

Hasonló elv mentén gondolkodik a Twitter is, ugyanis most elkezdte felcímkézni a kormányközeli média, valamint az állami intézmények fiókjait. Emellett megjelölik a köztisztviselők Twitter-csatornáit is.

©

Első körben az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Oroszország, Kína és Franciaország esetében kezdenek el címkézni, de a jövőben további országokban is szeretnék bevezetni az új funkciót. A címkék a fejlesztők szerint nemcsak a fiókoknál, de a bejegyzések mellett is megjelennek majd.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Trumpot perli a Tesla a kínai alkatrészek büntetővámja miatt

Trumpot perli a Tesla a kínai alkatrészek büntetővámja miatt

Nagy nap az orosz autógyártásban: elkészült a 30 milliomodik Lada

Nagy nap az orosz autógyártásban: elkészült a 30 milliomodik Lada

Rétvári felfestette a kormányra támadó Iványi Gábor képét

Rétvári felfestette a kormányra támadó Iványi Gábor képét