szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Miközben a Google Chrome és az immár megújult Microsoft Edge piaci részesedése folyamatosan növekszik, a Firefox egyre inkább elveszíti a felhasználók bizalmát.

A NetMarketShare júliusi adatai szerint mind a Google Chrome-nak, mind a Microsoft Edge-nek sikerült növelnie piaci részesedését, azonban – úgy tűnik – a Mozilla Firefox kárára.

Míg korábban a Mozilla programja volt a második leggyakrabban használt asztali böngésző azonban ahogy a Microsoft Edge áttért a Chromium-motorra, egyre több felhasználó dönt úgy, hogy áttér rá. S minthogy sokan közülük korábban Firefoxot használtak, ez utóbbi böngésző piaci részesedése fokozatosan csökken,

Ami a számokat illeti: az első helyen továbbra (és megdönthetetlenül) a Chrome áll: egy hónap alatt 70,19 százalékról 71,1 százalékra növelte piaci részesedését. A Microsoft 8,07 százalékról 8,09 százalékra javított, a Firefox viszont 7,58 százalékról 7,36 százalékra esett vissza.

Mindazonáltal nem volt igazán nehéz dolga az Edge-nek, a Microsoft ugyanis alapértelmezett böngészként kínálja a Windows 10-hez. Ez persze önmagában kevés volna, azonban ott a Chromium motor és persze a böngésző-bővítmények letöltési lehetősége. Az Edge egyébként nemcsak a Windows 10-en, hanem a Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 rendszereken, sőt és akár a macOS-en is elérhető. A Microsoft a böngésző Linux verzióján is dolgozik, és az előzetes verzió az év végére várható.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rolling Stone: Már nem a Beatles lemeze vezeti minden idők legjobb albumainak listáját

Rolling Stone: Már nem a Beatles lemeze vezeti minden idők legjobb albumainak listáját

Modern aranyláz? A koronavírus-járvány az egekbe felverte az arany árát

Modern aranyláz? A koronavírus-járvány az egekbe felverte az arany árát

A világ legkisebb Rubik-kockáját mutatták be Japánban

A világ legkisebb Rubik-kockáját mutatták be Japánban