szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Windows 10-es Eszközkezelő nem fog tudni az interneten kutatni új driverek után. A változtatás célja, hogy a rendszer még biztonságosabb legyen.

Elveszti egyik leghasznosabb funkcióját a Windows 10-es Eszközkezelő: a program hamarosan nem lesz képes driverek után kutatni az interneten, mert a Microsoft szerint utóbbi nem annyira biztonságos, mint a helyi fájlok közt keresni.

A Windows Latest szerint a változtatás a 19041.423 frissítőcsomaggal kerül a gépekre, amelyet többen már telepítettek is. Vagyis: nem egy készülő update-ről van szó, a pakk már ott van a csőben.

Az Eszközkezelő a Windows egyik nagyon fontos része. Itt látszik, milyen hardverek találhatók a számítógépben/laptopban, és ugyanitt lehet őket engedélyezni, letiltani, továbbá frissíteni is. Az Eszközkezelővel ugyanis maga a felhasználó is kutathat új driverek után, ha azt az opciót választja. A másik lehetőség, hogy a gép merevlemezén, vagy egy, a rendszerhez csatlakoztatott adathordozón próbálja betallózni a szükséges drivert.

A Microsoft most úgy döntött, inkább az utóbbit erősíti/hagyja meg a felhasználóknak, az internetes kutakodást pedig kiveszi a rendszerből.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Marabu Féknyúz: Orbán bábszínháza

Marabu Féknyúz: Orbán bábszínháza

Orbán ezúttal a Szent László Kórházba ugrott be

Orbán ezúttal a Szent László Kórházba ugrott be

Vidéki városokban lendülhet be még jobban a járvány

Vidéki városokban lendülhet be még jobban a járvány